Intressanta frågor…

· Okategoriserade
Författare

…från ett kommentarsinlägg. Jag väljer att svara så här, eftersom texten annars skulle försvinna i bruset. Kopierar:

”Det blir uppenbarligen ett jävla liv i pokerförsamlingen när någon avviker från gängse normer och uppfattningar. Vad anser du vara dina mest kontroversiella, på internet framförda synpunkter? När tycker du att dina meningsmotståndare har överreagerat? Skulle samma fientlighet som nu råder ha uppkommit om diskussionerna förts live?”

Var ska jag börja? Jag har tre frågor som alla vävs in i min egen verksamhet, som kallas pokersverige. Jag spelar poker, både live och online, även om jag dragit ner avsevärt på spelandet. Jag har aldrig gulat och jag har heller aldrig köpt pokermedias skeva marknadsföring. Jag har aldrig trott ett ord på vad pokersajternas utsända profeter trumpetar ut.  Min egen självpåtagna roll har varit att slå hål på lögner, falsk marknadsföring och bedragare som lanserar sig själva som Guds utvalda messiasfigurer, som enbart verkar för att hjälpa andra människor att bli lyckliga med en kortlek. DEN bluffen har jag jobbat emot.

Mina mest kontroversiella synpunkter har handlat om 5050poker. Jag har fått åtskilliga bloggar stängda av grundare till företaget. Jag har blivit idiotförklarad i åratal, för att jag såg scamen från första början.(antikrist var lite snabbare än jag) Jag trodde på en helt annan taktik från 5050 i några veckor. Jag trodde att de skapade ett företag med en helvetes massa delägare, för att kunna arrangera stora liveturneringar under täckmanteln medlemsmöten. DET hade varit förbannat smart. Nu fanns ju aldrig den tanken hos genierna bakom 5050. Allt gick ut på blåsningar. Tre olika företag och otillbörlig marknadspåverkan in absurdum. Utan att någon reagerar…Jo, JAG reagerade, men blev ganska fort bannad i alla tänkliga pokerforum. Forumledningen valde in i det sista att backa upp svindlarna. Därför får vi aldrig höra Erik Rosenbergs vetskap om vilka som gick under nicken ”Lejonkungen” och ”SilverPihlen”. Jag vet. Flera andra vet. Men INGEN av dessa pålitliga och trovärdiga herrar vågar öppna käften. När 5050 slutligen briserade, blev jag tvungen att figurera under annat alias i pokerforum.se, för annars hade tråden övergått till att handla om MIG, istället för ett gäng bedragare från Götet. Nu var jag ju förvisso redan bannad där, för att ha retat en moderator om stavgång. Den tjockisen är numera styrelsemedlem i Svepof…

Jag blev även idiotförklarad när jag ifrågasatte Svepofs dränerande av klubbkassan. Jag blev även förbjuden att avhandla Geigert, Svepof och 5050, ifall jag ville ha mitt konto kvar på poker.se. Jag gick runt Brandborns regler genom att bli medlem i Svepof. Då var det bara Geigert och 5050 kvar. Att jag sålde mina egna 5050-aktier till just Brandborn, behöver vi väl inte gå in på…

Min åsikt om Ken står kvar. MEN, han drog in en helvetes massa pengar till Svepof, som Månsson och snorisarna glassade upp. Den som inte kan se detta och tycka att det är helt okej, bör inte uttala sig whatsoever. Det var riktigt ruttet där i åratal, men idag är ju alla vänner och sjunger Kumbaja tillsammans. Eller hur, Turken? För att inte tala om Aaron…

Det yttersta fåtal, som inte vet, eller förstår, hur Takborraren fungerar eller verkar, finns ingen anledning att försöka övertyga. Det är människor som fortfarande tror att ALLT ska förlåtas och att jorden är platt som en pannkaka.(vilket i sig skulle kunna symbolisera takborrarens liv). Tyvärr ser inte 99% av svenska gamblers saken på samma sätt. Det FINNS anledningar till landsflykt och det handlar definitivt inte om solsken.

När det gäller ”överreaktioner” är det ganska kul.

Jag lägger in ett inlägg på poker.se , vilket jag själv tyckte var kul…”Moddarna ska få visa vad de gör på 60m slätlöpning och jag har införskaffat en torkad ål från -63 som jag ska strypa Jadbäck med”.

Det här fick moddarna Bjoelle och Crappy att kräva min banning från liveturren jag hade tänkt åka till. Det märkligaste är att jag redan varit där, tillsammans med Crappy…Men så här sjuk ser internetkidsens liv ut.

Kungen av överreaktioner är ändå den falska professorshattens utsvävningar. I Gandalfs värld är man ”vapendragare” ifall man inte aktivt tar ställning mot hans kombattanter. I mina ögon är han en mer falsk och mer ond människa än någon annan i dammen. Med Cylinderhattens egen logik, står han alltså bakom allt vad Takborraren skriver, eftersom vi ännu inte sett ett avståndstagande. Att redigera och editera på AB går jävligt bra, trots att han inte ens har verktygen…(jo tjena)

Doktor/Professor/Proffsbloggare/Kung-Fu Master/ Krigshjälte/Lokalpolitiker/ Kärring mm. mm. har inget som han själv predikar. Han har ingen heder, inget rättspatos och definitivt ingen koll på vilka bilder som är lämpliga att sprida i kvällspressen…

När det kommer till möten LIVE, har jag aldrig haft några problem med det. Jag har mött många som jag sablat ner i text. Problemet uppstår i det ”lilla” formatet. De flesta vill att det vi pratar om ska stanna mellan oss, även om de inte alltid påtalar detta. Jag själv tycker att åsikter som är något värda, mycket väl kan dras offentligt. Tyvärr sitter alltför många i famnen på olika pokerföretag, så de vågar inte öppna käften. Istället ber de MIG att skriva något som de själv inte vågar.

Tror ni att jag ljuger? Try me…

 

10 kommentarer

Comments RSS
 1. Martin

  Jag ser det framför mig, gubbarna på jobbet kommunicerar, enbart via internet… Inom 9 timmar skulle följande ha inträffat:
  Alla förstår sin egen funktion i företaget och hävdar bestämt att övriga bara ser till sig själva. Budskap läses och misstolkas till alla och envars egen fördel eller nackdel. Raka frågor besvaras aldrig då de tolkas som dolda spydigheter eller uppenbar kompetensbrist. När argumenten tryter och frustrationen växer skrivs ordet ”idiot” allt oftare i chatten, ryggdunkarformeringar bildas och späder på med mer missförstånd. Någon försöker gjuta olja på vågorna med en liten, men ironisk kommentar. Hör och häpna, ironi funkar tydligen… eeeh… dåligt… på nätet… iaf…
  Allt urartar fullständigt, inget blir gjort, alla är förbannade, några mår dåligt, nån går hem, osv…
  Eftermiddag, alla samlas, kaffe, personalmöte, smörgåstårta, krismöte, det här går ju för fan inte an! Det tar en kvart att reda ut följderna av det misslyckade experimentet. Ingen menade ju egentligen alla hårda ord. Några halvhjärtade ursäkter utdelas. Ingen total förbrödring, men det har det aldrig varit, kommer ej heller att bli.
  Dagen därpå funkar allt som vanligt, inte friktionsfritt, men det funkar… på något djävla vis så funkar det… som det alltid har gjort.
  Live alltså!
  För vår generation kommer aldrig nätet att funka som en givande mötesplats, så enkelt är det, eller svårt.
  ”På platser med bara en sanning är marken så hård att inga blommor kan växa”.

 2. Martin

  Finns ju mer att säga om nätkommunikation naturligtvis. Har man inte jobbat någonstans där tonen är ”rå men hjärtlig” vet man inte var gränserna för ”rå” går. Jag skulle inte darra av skräck om jag blev hotad av ”ålstrypardöden” precis, utan se det för vad det är, enligt MIN tolkning alltså! Men alla är ju inte födda under samma horisont, diplomatiskt uttryckt. Sen att jag inte skulle kalla någon för ”ond” på nätet, står också för mig, ingen annan. Det innebär inte att jag fördömer alla som inte delar mina värderingar! Respekt tror jag det heter, ett stort men i felaktiga sammanhang missbrukat ord, respekt…

  • LappRoffe

   Du har i stort ungefär samma syn på skiten som jag. Själv har jag från början vägrat att inrätta mig i en ”debattnorm” som några 30 år yngre Internetfjunisar har bestämt. Jag har använt det språk som jag talar till vardags. Om det inte passar, kan jag inte göra något åt det.
   Jag har även vägrat att använda ”smileys”, av rent personliga forskningsskäl. Jag har alltid varit intresserad av hur det skrivna ordet fungerar, kontra det talade.

   Jag blir förbryllad nästan varje dag. När jag ser människor, som åtminstone verkar vara vanligt folk, ser som sin livsuppgift att jaga och förtala mig på nätet, så blir jag brydd. Nu bekommer det mig inte så mycket, eftersom jag inte bryr mig så mycket om förföljelse mot mig själv. När det däremot kommer till anhöriga och vänner så blir det värre. Det finns alltså folk som skriver mail till mina polares arbetsgivare och undrar hur den anställde kan ha MIG som vän…

   När jag snackar om ”ondska”, så är det just det här jag menar. Ett utstuderat ruttet beteende som försiggår i kulisserna och utanför människors kännedom.
   Varför tror du att en viss lokalpolitiker skulle upprepa mitt namn in absurdum, i en blogg där han dessutom hade missförstått mina inlägg?
   Givetvis för att den som googlar på mitt namn, ska hitta den bloggen. Det kan handla om arbetsgivare, kunder eller vem fan som helst…

   Att sedan inte tillåta mig att ens svara i bloggen är ju ännu ruttnare.
   Om man inte ser denna utstuderade taktik, så bör man heller inte ta parti för någon som debatterar svensk poker på nätet.

   Men man blir oftast välkommen och hyllad, bara man hatar LappRoffe…

 3. Martin

  Psykbryt!

  Skrev kommentar, skickade, jaha, nedkopplad, koppla upp, bakåtpil, hela skiten borta, visar ju bara hur omöjligt det är… infoga valfri jävla smiley här: X

  Ber att få återkomma.

  Slutkläm: svt.play/ur.harintelärtmiglänka.se, eller nåt sånt, dokumentären ”Gate keepers” om vikten av att ha en strategi och att samtala med alla! Nåt för pokersverige kanske?

  Martin

 4. Levve

  Sällan nuförtiden, men du gav mig några goda skratt Martin, tackar för den!

  Roffe är lika genial som vanligt.
  Kredd för den ihärdiga dialogen med ankdammens självutnämnda pajas-potentater, vilka i själva verket är restätande opportunister. Saluför misär till känsliga målgrupper i jakten på levebrödet, avdelning höga hästar och spegelbilder.

  • LappRoffe

   Levve, din gamla taggskridsko…Dags att ta den där biran snart, nu när jag huserar i stan…

 5. antikrist

  Kul att du är igång igen Roffe. Hoppas att allt är bra med dig i övrigt. Helvete förresten va tiden går snabbt, det börjar ju snart närma sig tio år sen cirkusen på Prosharks…

  • LappRoffe

   Det var en hysteriskt rolig tid ändå, ha ha. Kul att se att du fortfarande sprattlar, anti. Allt är bättre än på många år för mig. Du har alltid en stående inbjudan till mitt hem, ifall du av någon märklig anledning råkar befinna dig i Stockholm.

 6. antikrist

  Tack Lappen. Du kunde ju sagt till att du skulle åka till Las Vegas förra året (eller var det 2012 för tiden flyger iväg) så kanske gamle anti hade följt med eller så kunde vi träffats där.
  Väldigt sällan jag åker norr om Blekinge, but never say never.
  Kul att du mår bättre än på länge, jag gör faktiskt det också. Vi hoppas förstås att Odelberg, Geigert, Eriksson och alla deras kunder också gör det förstås…

  • LappRoffe

   Självklart måste vi sända en tanke till Röteborgstrojkan. Hoppas innerligt att allihop får svårartad excem under de obefintliga pungkulorna.
   Tror inte jag grejar Vegas. För varmt för en gammal lappjävel, men Reno skulle jag kunna tänka mig. Resorna ligger dock lågt just nu, eftersom jag prospekterar på ett alternativt boende i Dalarna. Spanien första veckan i juni är bokad och en längre resa till nästa vinter också.

   ”Excem” är medvetet felstavat, för alla som minns Yeter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: