Modehörnan…

· Okategoriserade
Författare

Med årens rätt så förstår jag ganska mycket, men vissa företeelser begriper jag mig inte på. Det här med brallorna nedanför arslet t.ex.

Jag brukar glo på ”Cops” på TV när jag inte har annat att göra. I nio fall av tio, när busen blir jagad av snuten, så snubblar busen till slut på sina brallor. Allvarligt? Vad handlar det om?

Vissa påstår att det här idiotmodet härstammar från amerikanska fängelser, där man inte får ha något bälte p.g.a. hängningsrisk, medan andra påstår att interner som har brallorna på halv stång är mottagliga för en bakrökare. Bögar alltså. Jag vet inte. Inte förstår jag det heller, men våra föräldrar förstod inte vårt mode heller…

På 70-talet gällde långt hår med kort pannlugg. Utsvängda jeans instuckna i nedvikta seglarstövlar. Tåbiran i skolan var monumental, men vad gör man inte för att följa strömmen. Sedan kom platåskorna…och värst av allt platåträskorna, vilka gjorde att man efter fyra mellanöl obönhörligt snedtrampade och landade i något dike.

80-talet var fantastiskt. Aldrig har brudarna varit så snygga som då. Tajta jeans, axelvaddar och pudelfrilla. Vov vov…

Själv kunde man se ut som en slusk för det var inne också. Passade mig utmärkt. Hockeyfrilla var ett måste och oljiga nävar sågs som en statussymbol. Skinnjackor och hardcorestil gällde. Sedan har det bara gått utför…Skönhetsidealen ska jag inte ens gå in på. Inte heller frisyrerna. Inte något faktiskt. Det är åt helvete alltihop.

Men det här med låtsasgangsters som tappar brallorna innan man sprungit klart är ju bara patetiskt.

Nästan lika patetiskt som att springa med platåträskor…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: