Ett mysterium i diskmedelsvärlden…

· Okategoriserade
Författare

dsc_0011 Det här är en flaska diskmedel som heter Yes. Inget konstigt med det. En flaska Yes kan man använda till mycket. Oftast till att diska med, men även till att smörja in däck som ska krängas på någon jävla fälg. Man kan använda den, blandad med vatten, till att få snygga silikonfogar i badrummet eller köket. Vissa påstår att den även går att grogga med, men det tror jag inte ett ögonblick på.

Det finns även sämre användningsområden för Yes. T.ex. när min vän från Gambia skulle steka en omelett i mitt kök och frågade: ”Do you have some fryingoil, Mr Rolf?” Jag svarade: ”Yes, it stands right in front of you.” Detta resulterade i att han lagade omelett med diskmedel i pannan. Helt oätbart.

Nu ska det ju inte handla om användningsområden, utan om den där lilla röda etiketten på flaskan. ”Räcker upp till 21 veckor” står det. Hur fan vet tillverkaren det? Vilken reklamare eller produktansvarig är det som har räknat ut det här? Måste vara ett överjävligt geni.

Hur vet de att just den här flaskan räcker ”upp till” 21 veckor? Tänk om MIN flaska har räckt i 22 veckor. Har jag gjort något fel då? Om jag köper två flaskor och glömmer den ena i städskåpet i ett drygt halvår, har den då eliminerat sig själv under den tiden?

Om jag arbetar som handdiskare på Nobelfesten t.ex. Räcker då den här flaskan i 21 veckor eller i 4 timmar?

Varumärket Yes kör ju ungefär samma svammel i TV-reklamen dagligen. Yes räcker längre och är drygt som satan tydligen. Det enda dryga är ju att ingen har presenterat några vetenskapliga fakta på att det verkligen stämmer. Kan jag få tillbaka mina pengar ifall jag efter ihärdigt diskande tömt flaskan redan efter 19 veckor?

Det här mysteriet plågar mig…

2 kommentarer

Comments RSS
  1. Fredrik

    Humor! Det värsta är ju att de bara garanterar upp till 21 veckor. Den kan ta slut på en dag! Som sagt, vad fan händer efter vecka 21?

  2. LappRoffe

    Ja det är mycket märkligt det här. Jag har försökt att få reda på vem som räknat ut de här magiska veckorna, men jag stöter på patrull hela tiden. Yes säger No alltså…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: