Folksjukdom 3.

· Okategoriserade
Författare

grillat Det handlar givetvis om mat…

Vad fan är det för fel på folk? Hur kan man inbilla sig att ens egen frukost, lunch eller middag är så in i helvete intressant att man inte ens kan börja äta innan man lagt ut skiten på Facebook? Förklara det här för mig. Det mesta brukar jag kunna klura ut, men inte det här.

Varenda jävla TV-program har avsatt tid för någon kändiskock som ska rulla bullar eller steka fyrkanter. Vart man än vänder sig så står där någon hen och klafsar med smöret i stekpannan. En halvtimme senare kommer Dr Darra och hans PT och förklarar det farliga med att äta för mycket och för fett. Dagen efter är allt glömt och vi kör på i samma hjulspår som de senaste tio åren. Först smör och sedan träning…

I alla jävla TV-program ska det lagas mat. Även i bantningsprogrammen. Fast då på ett annat sätt.

Alla nyhetsprogram har en matlagningshörna. Varför vet jag inte, men jag antar att de små tjockisarna i redaktionen vill ha lite gratis käk. Mat som man inte behöver ta upp som förmånsvärde. På fredagarna kan man supa till lite också, tillsammans med fyllBengt. Hurra hurra och mera smör…

Är det verkligen på det här sättet? Att folk i allmänhet bara går omkring och tänker på mat? Om det är så, ber jag om ursäkt. Då har mitt eget tänkande tagit en diametralt annan riktning. Jag äter när jag är hungrig. Vad jag äter är skitsamma, bara jag slipper hungern. Ibland äter jag ganska fin mat och dricker något dyrt vin till, men det skulle aldrig falla mig in att avbryta en middag för tvånget att fotografera och lägga ut på Facebook. Vad fan är det för fel på er?

Nu vet jag ju att Facebook egentligen handlar om svaga människors chans att få uppmärksamhet. Vissa dysfunktionella familjer visar också gärna upp en fasad som inte alls stämmer med verkligheten. Mamma bakar bullar men vill inte gärna visa sitt blåslagna ansikte. Pappa spelar innebandy, men vill inte visa vad han gör resten av veckan. Allt handlar om att bygga kulisser. Kulisser som ”vänner” förväntas tro på. Vissa tror på lögnen och andra ser igenom den. Den senare kategorin brukar ganska fort bli klassade som ”ickevänner”. Jag tillhör naturligtvis den senare kategorin. Jag kan bara inte låta bedrägerier passera utan åtgärd.

Sedan har vi ju förstås gubbar som Tag H, som måste visa för hela världen att han har en Webergrill. Varje dag måste han visa att han grillar. På något sätt måste Tag H känna sig förmögen och speciell. Förmodligen tror han att han är den enda i Sverige som har en klotgrill. Eller så vill han bara vara märkvärdig på något sätt, som med att skryta över en dörrvaktardinka på vänster handled. Inget som jag förstår hur som helst…

Styrkekramar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: