Folksjukdomar 2.

· Okategoriserade
Författare

Utan bild. Utan källhänvisningar. Utan rädsla. Vi är amerikaniserade…

Jag har märkt det även hos mig själv och jag ogillar mig själv varje gång det händer. Att använda amerikanska/engelska uttryck i skriven svensk text. Vårt eget språk räcker mer än väl för att täcka det vi vill säga. Mer än väl. Likförbannat har det blivit ett måste att svänga sig med amerikanska uttryck. Teambuilding, trainee och hundratals olika ickesvenska ord. Läs en blogg av Valterego så förstår ni vad jag menar.

Vårt eget språk är alltså så torftigt att vi måste använda oss av amerikanska. Vår nya generation som ska vara Sveriges framtid, kan ju inte uttala en hel mening utan att slänga in minst tre ”fucking”. Titta på valfri dokusåpa så förstår ni vad jag snackar om.

På den gamla goda dinosaurietiden fanns det olika divisioner inom idrotten. Det var div 1, div 2, div 3 o.s.v. Idag har jag ingen koll. Gamla div 2 har blivit ”superettan” och hockeylagen har blivit jävligt märkvärdiga. ”Frölunda Indians”…Självklart en historisk tillbakablick till den tiden då denna sketna förort till Göteborg beboddes av indianer. Självklart. ”Malmö Red Hawks” eller vad fan de heter…Amerikaniserat jävla trams. Det jävligaste är att folk köper den här skiten och tycker att det är jättehäftigt. Jag tycker att det är patetiskt på riktigt.

Samtidigt dömer vi fina Svenskar ut varenda president eller presidentkandidat i toklandet USA. Det har vi alltid gjort. För vi vet alltid bäst. Lite synd att omvärlden inte tycker likadant bara. Allra minst USA. Att vi har blivit en driftkucku globalt går vår fantastiska befolkning förbi. Vi är alltid bäst.

Det här är fucking sant och Frölunda fucking Indians kommer fucking att vinna varenda fucking match mot vilken fucking motståndare som fucking helst…

 

3 kommentarer

Comments RSS
 1. Tag_H

  Haha, Tror vi är lika intresserade av sport, du och jag, men dessa töntiga Amerikanska influenserna är inte nytt, det var väl bortåt tio år sedan de lade till redhawk och indiangrejer ??
  Jag har föresten grillat en ……………;) idag
  Hur står det till annars med min favvo Lapp ?

  • LappRoffe

   Med mig är det bara bra. Har lite extra semester en vecka till. Tur att du inte la upp en bild på grillningen för då hade jag obönhörligt raderat inlägget. Just det sjuka med att plåta sin mat och lägga upp det på Fejjan kommer att få en helt egen sjukdomsblogg…

 2. Tag_H

  Haha underbart, Tur du inte följer min Instagram, där är det mat och dryckesporr 🙂
  Ha en fortsatt trevlig semester så länge den varar, Har oxå haft en extra vecka nu,
  den satt väldigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: