Nu blir det religion.

· Okategoriserade
Författare

moses Nu ska jag som ”kristen” bena ut vad som gäller för er otrogna.

1. Du skall inga andra gudar hava vid sidan av mig.

Alltså måste du släppa din Iphone, Smartphone och Surfplatta. Gud gillar inte att du böjer din nacke för det digitala, istället för att vörda och respektera GUD. Böj din nacke åt andra hållet istället. Se uppåt. GUD finns där, även om ingen har sett henom. Allt som står i en tvåtusen år gammal bok är sant, precis som i Aftonbladet…

 

2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds namn, ty Herren skall inte låta den bli ostraffad som missbrukar hans namn.

Alltså kan du inte fortsätta med dina uttryck som: ”Herrejävlar” ”Gud i London”  eller ”Gudförbannat”. Gud kommer omedelbart att straffa dig! Oftast med att du råkar trampa på någon snorunges legobit när du ska fyllpinka mitt i natten, men ändå! Att slå lilltån i en tröskel är ett annat knep som Gud tar till. Det blir oftast kontraproduktivt eftersom den skadade brukar tillbedja Djävulen i sådana fall. ”Aj, som fan” är det vanligaste.

3. Tänk på vilodagen så att du helgar den.

Det här är vi bra på. Vi helgar vilodagen så in i helvete, så vi vilar varenda jävla dag. Allt för att slippa arbeta. Tyvärr halkar många tillbaka till det första budet, där man kombinerar den andra Guden med vilodagen. Den digitala guden håller på att ta över. ”Men orka” är den vanligaste bönen som rabblas bland böjda nackar.

4. Hedra din fader och din moder för att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.

Jaså, jaha? Om föräldrarna är kompletta idioter då? Om föräldrarna är perversa seriemördare? Om föräldrarnas enda självpåtagna uppgift är att slakta sina egna barn? Hur väl kommer det då att gå för dig och hur länge kommer du att leva i ditt land? Jag tror inte att Gud tänkte så långt…

5. Du skall inte dräpa.

Nej, det ska du inte. Men VAD får du inte dräpa?  Den här frågan kommer att bli en helt egen bloggtext.

6. Du skall inte begå äktenskapsbrott.

Ja jävlar. Jag tror inte att jag känner någon som inte har brutit mot det här budet, inklusive jag själv. Å andra sidan har jag aldrig varit gift, så jag räknar kallt med att bli förlåten vid pärleporten. Ger mig fan på att de behöver lite nya harpospelare där uppe.

7. Du skall inte stjäla.

Jaha. Där torskade precis samtliga jag känner…

8. Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

Där rök hälften av tjuvjävlarna.

9. Du skall inte ha begärelse till din nästas hus.

Nej, avundsjukan är ju alls ingen vanlig åkomma bland oss kristna och rättrådiga människor. Självklart så glädjer vi oss när det går bra för andra. Det skulle ju aldrig falla oss in att viska om svartpengar och gangsterfasoner. Nej då. Inte VI. Vi kristna och rättrådiga.

10. Du skall inte ha begärelse till din nästas hustru, ej heller till hans tjänarinna, ej heller till något annat som tillhör din nästa.

Jaha? Inte ens till tjänarinnan? Undrar hur mycket begärelse min nästa har haft, som har både hustru och tjänarinna. Ägodelar också, verkar det som. GUD verkar dessutom förorda patriarkatet, eftersom allt handlar om ”hans” och inte ”hennes”. Gud är inte modern. Den saken är klar. Gud har inte förstått att hans bok är flera tusen år gammal och passe’ för länge sedan.

Det är dags att förnya upplagan, GUD.

En nyare bok håller på att ta över…

3 kommentarer

Comments RSS
  1. Olle

    och på måndag är det nationaldagen. Då får man heila på gator och torg utan att någon får säga ett skit.
    Sieg heil i förskott ( ha ha ha )

  2. Det är på måndag vissa ser det som extra viktigt att fira syriens flagga. Sen är det också viktigt att påminna lite extra om att vi ska skämmas lite för att vi har det så bra är i Sverige.

  3. LappRoffe

    Vi förväntas säkert att jubla över att vår nation inte längre är en demokrati. Ett parlamentariskt generalfiasko signerat av odugliga politiker och åsiktsstyrda journalister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: