Alaska för helvete!

· Okategoriserade
Författare

alaska Det är tydligen där man ska bo nuförtiden.

”Go west young man, go west” hette det på 1800-talet, både i Sverige och i USA. ”Go Alaska” verkar vara det senaste dravlet om man ska tro på något som visas i TV.

En snabb titt i TV-tablån visar mig följande program(och då har jag förmodligen bara fått med en tredjedel):

Railroad Alaska, Alaska:The last frontier, Alaskan bush people, State trooper Alaska, Building Alaska, Flying Alaska, Fucking Alaska osv. osv. Plus de här som är ganska nära Alaska: Deadliest catch(bäst), Iceroad truckers, Guldjakt i Yukon, Det laglösa folket, Lev fritt eller dö, m.fl. m.fl.

Vad fan vill producenter och olika invånare egentligen? Vill de att folk ska flytta dit? Eller är det bara en vanlig freakshow som ökar på tittarsiffrorna?

Okej, jag kan finna ett visst nöje i att se på tandlösa långhåriga halvidioter och deras egen strävan att få livet att fungera. Men man måste fråga sig varför dessa asociala grottmänniskor valde att flytta, till att börja med…Hur jävla eländigt var deras tidigare liv egentligen? Måste ha varit åt helvete. Om drömmen är att bo i någon svinkall avkrok, utan el och rinnande vatten, utan andra människor och med risken att bli uppäten av en björnjävel så fort man går ut för att pinka, så måste stadslivet ha varit riktigt kasst. Berodde det på dem själva eller på omgivningen?

Alaskas delstatspolis…”Nu har vi en kvinna som inte har infunnit sig till en rättegång, där hon står anklagad för drogförsäljning och olaga vapeninnehav, men hon bor så avsides att inga vägar finns. Alltså måste JAG, som sheriff, sätta mig i mitt flygplan, flyga dit och hoppas på bra väder och arrestera kvinnan och ta med henne till den någorlunda stora staden där rättegången kan hållas.”

Men för helvete! Vad får Alaskas rättsväsende att tro att en pundarkärring har råd, eller lust, att hyra en flygare för att medverka vid någon pajasrättegång?

Men OJ vad jobbigt snutarna verkar ha det. Fulla eskimåer och lite tjuvjakt. Polisen är bekymrade över att det finns så mycket vapen i Alaska…Tro fan det, när man riskerar att bli uppäten av en björnjävel så fort man går ut för att pinka.

Alaska börjar att stå mig upp i halsen. Vem fan vill flytta dit? Käka fårögon och i bästa fall ibland umgås med människor som inte klarade småskoleprovet. Samla ved i 8 månader, annars dör du. Hacka hål i isen och tvätta dig för första gången på ett halvår. Försök hitta ett fruntimmer på den lokala Grizzlybaren 12 mil bort. Samtala en gång per år med den lokala handlaren 12 mil bort. Prata om vädret och skryt om din bävermössa…

”Men det handlar ju om FRIHET!”

Hur mycket frihet finns det i att försöka överleva 24 timmar per dygn?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: