Vinter och nötter.

· Okategoriserade
Författare

friktion Nu är det så där igen. Det snöar lite.

Nötterna ligger i diket, med sina miljon-SUVar och sina jävla friktionsdäck. Samtliga med en takbox full av skidor och brännvin. ”Men va faan, jag har ju fyrhjulsdrift och det har alltid fungerat i Stockholm, men nu…Det bara gleeed!”

Pappa chaufför, med en käck scarf runt halsen, håller sin telefon mot örat medan kärringen och ungarna försöker hitta sina overaller de hade på sig i Sälen eller Idre. Pappa är arg, för bärgningskåren har fullt upp med att dra upp exakt likadana nötter som han själv tillhör. Pappa blir ännu argare när han får klart för sig att hans position i samhället inte har ett dugg att göra med hur många nötter som ska bärgas innan det är hans tur. Kärringen och ungarna muttrar om att Pappa borde köra dubbat nästa år…”Det ju förbjudet på Hornsgatan!” svarar Pappa, utan att tänka på att han befinner sig i en helt annan klimatzon där förekomsten av ren is på vägarna är vanligare än i drinkarna hos Noppe, Poppe och Kacke som han brukar kröka med på fredagar.

Jag lyckades slinka undan alla jävla olyckor som jag hörde på radion idag. Allt hände tydligen bakom mig. Oplogat fram till Hedemora och lite slipprigt mellan Leksand och Sollerön. Moravägen till Venjan var en katastrof som vanligt, men jag hade klarat den galant även med min gamla PV.

Ibland undrar jag varför vissa människor kör bil överhuvudtaget.

Era jävla friktionsdäck fungerar INTE på is. Er jävla fyrhjulsdrift gör er INTE osårbara. Er kärring och ungar har RÄTT. Kör dubbat nästa år!

Ett annat alternativ är att provköra både framhjulsdrivna och bakhjulsdrivna i halka, bara för att få lite känsla för vad som kan hända. Det kommer kanske att bespara er dyra separationer och ett aldrig övergående hat från era barn. Bara ett tips.

Själv är jag mest förbannad för att mina småfåglar inte käkar nötterna som jag generöst erbjudit dem. Talgbollarna norpar ekorren.

Fåglarna verkar hata nötter lika mycket som jag…

3 kommentarer

Comments RSS
  1. Anonym

    Strö lite stark chili på talgbollen så får du Kurre Smack på andra tankar. Fåglar påverkas inte av capsaicin som är det verksamma ämnet i peppar.

  2. LappRoffe

    Men nu gillar jag ju Kurre, fastän han blivit lite fet. Han kan gärna få talgbollarna. Däremot har jag fått några större blåvingade fåglar som skrämmer bort smågrabbarna. Måste forska i det där…

  3. LappRoffe

    Nötskrikor var det. De har tagit över. Helt okej, ganska snygga rackare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: