Hetsjakt på nyttjare av alkohol?

· Okategoriserade
Författare

sprit

Förekommer det  liksom jakten  på rökare? Självklart inte, för de som jagar rökare brukar vara ganska bra på att ”ta in” själva.

I deras inskränkta värld är tobaken mycket farligare än alkoholen. Och man kan ju inte fördöma sin egen drog, eller hur? Likförbannat står alkoholen för mångtrippelt mer kostnader än tobaksrelaterade sjukdomar. Nu snackar vi inte bara sjukdomar. Vi snackar fyllkörningar, våld, mord och all annan skit som följer i alkoholens fotspår. Men sånt låter man bli att snacka om, eftersom man super själv. Då är det lättare att jaga en rökare. Sprit är ju gott och det är rökare som dödar våra barn…

Jag gafflade nyligt med en militant rökhatare om just alla gifter som jag spred ut, utan att tänka på andra. Jag frågade stillsamt om hur många fallskärmshopp han gjort och till slut fick jag svaret: 3 200st. Vem tror ni har förgiftat världen mest? Jag som rökare eller det där gamla propellerplanet som cirklar i en timme innan det nått höjd? Jag undrade lite om det där med spriten också, men då ville han inte prata med idioter längre…

”Det förkortar ditt liv” är ett vanligt argument när sjukdomskostnaderna inte längre fungerar, med tanke på all tobaksskatt jag betalat i 40 år.

Men var glad över det. Det främjar ju bara nationalekonomin ifall jag dör lite tidigare. Då slipper ju pensionen betalas ut.

Jag dör mycket hellre av en hjärtinfarkt vid 70, än att jag ligger som arg ickerökare på långvården vid 100.

Arg över att jag inte får supa mer…

 

8 kommentarer

Comments RSS
 1. Jan

  Superbloggen med Erik valterego…… Snacka om att ha näsan i röven på vissa nätspelare. vet inte hur måmga gånger fjanten skrivit om Christian Jeppsson, Yliyalo mfl. Pinsammast var dock listan på de 50 viktigaste inom svensk poker.
  För övrigt verkar fettot Norinder lyckats konka Pokermagazine……

 2. Olle

  Finns det någon som har sådan uthållighet eller gammaldags artig karaktär så de klarade att läsa hela Rosenbergs startkrönika på superbloggen?
  Har visserligen inte läst hans blogg men det här var det torraste och tråkigaste jag någonsin (på riktigt) läst i den bloggen.
  Tror jag i alla fall. Klarade inte att läsa allt

 3. Sten (numera med men)

  Det allra märkligaste är att han verkar tro att det finns människor som har svenska pokerspelare som idoler. Fullständigt grå och tom blogg

 4. Jan

  Olle – Jag läste men har läst samma sak i hans andra bloggar och inlägg. han verkar vara kär i internetspelarna och haussar dessa som de vore gudar. Hans skötebarn pokerforum.nu blir bara sämre och en stor anledning var att många av dessa experter dödade forumet med diverse drygheter. Men tillbaka till superbloggen så kommer den dö inom 3 månader. Glimne höll den uppe med sitt oavbrutna skrivande om allt och inget.

 5. LappRoffe

  Personer av judisk börd tenderar ofta att ha en närmast patologisk vurm för välbärgade människor…

 6. LappRoffe

  Konceptet för den nya s.k. superbloggen, går tydligen ut på att hylla varandra och att köra skallen ännu längre in i olika pokerprofilers arslen.

  • Olle

   herre gud. Klarade inte av att läsa längre än till nr. 1 på listan. Helt otroligt egentligen. Denna gång listar han okända (spel)missbrukare som tydligen skulle få knulla hans dotter…Tror det i alla fall eftersom jag bara läste till någon spelsjuk erlandsson

   • LappRoffe

    Jag gillar ditt sätt att uttrycka dig, Olle. Du ser sammanhang mellan raderna som få andra ser. Du är en resurs i alla debatter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: