Dags att byta ämne igen.

· Okategoriserade
Författare

Det känns meningslöst att debattera Svensk poker idag. Debatten är nämligen död. Tills den, som Jesus, återuppstår på den tredje dagen, kommer jag att ägna mig åt andra saker som irriterar mig. Jodå, debatten är död och jag kan förklara varför.

Svensk pokers egen lilla PK-industri, med Valterego i spetsen, har mördat all debatt på det enda pokerforum som finns i Sverige. Tillsammans med en handfull jubelidioter till moderatorer, har man sett till att inga utomstående åsikter får skaka om deras privata lilla sandlåda, där man bygger sandslott tillsammans och likt Ferdinand är såå lyckliga…

Svepof finns det ju ingen anledning att kritisera längre. Efter alla fiaskon av episka mått, har man raderat sig själva till fånighetens företrädare. Att häckla Svepof vore som att sparka på en liggande förlamad utvecklingsstörd…

Det finns heller inga besserwissrar till bloggare kvar att irritera. I kölvattnet av Svepofs totala misslyckanden, försvann dess största applådmakare Rosjon och Koivu ut i bloggtorkans Nevadaöken. Kommer någon av dessa att erkänna att man hade fel?  Kommer någon av dem att erkänna att man kanske har använt ordet ”succ’e” i helt fel sammanhang? Naturligtvis inte. Sådant finns inte på tavlan i den här branschen…

Den största djupdykningen i bloggosfären står nog ”Pokerstar” MA 2 för i varje fall. Från att ha fläkt ut sig i multipla media, har han nära på försvunnit. Vad det beror på kan vi bara spekulera om. Insåg han till slut att han inte var så intressant som han trodde? Förstod han till slut att 14 bloggar om hemlösa katter i Grekland, kanske inte hör hemma i en pokerblogg? Krävde hans arbetsgivare till slut att han skulle börja jobba lite, istället för att glida omkring och leka highroller runt om i världen? Förstod han till slut att ett kriminellt beteende inte passar sig för ”förtroendevalda”? (Nåja, inom Svepof är det ju ganska svävande.) Satte frugan till slut ner foten och krävde att han skulle sluta göra sig till åtlöje? Det vet bara superentreprenören MA 2 själv. Mannen som kallar sig ”Pokerstar”, utan att kunna spelet och utan att var en stjärna inom något område, definitivt inte som skribent. Svaret MA 2 kan ge, kommer att vara en ren lögn. Den saken är i varje fall klar…

Takborraren började skriva på undermålig engelska och blev ointressant. Jag läste den första bloggen och sedan fick det vara.

Norinder kastade sig in i ännu en dödfödd bizniz och är numera mer ointressant än ovannämnda. Blobben har för övrigt inte varit het sen stan brann.

Cylinderhatten har kastat in hatten och det bekymrar mig inte ett skit. Maniskt textförfattande om allehanda brädspel hör inte hemma i något pokersammanhang. Samtidigt så är den här människan den mest självgoda jag någonsin sett i text. Han slår Ranelid med jättehästlängder. Morsning och goodbye. Hoppas att jag slipper se en enda av dessa självförhärligande, egorunkande texter igen. Jag hoppas även att jag slipper se honom på bild igen, publicerat av honom själv, med näsan i vädret och en approach som vore han en aristokrat.  Nej, fy fan för den ruttnaste av dem alla…

Jidderbäck har trollat bort sig själv och håller förmodligen några evighetslånga monologer på något trolleriforum. Där förklarar han säkert hur allt fungerar och emellanåt ger han goda råd på ”Familjeliv.se” om hur man är världens bästa förälder. Emellanåt hävdar han i sten att han aldrig har tagit emot en enda svart krona i hela sitt ”yrkesverksamma” liv…

Ni ser ju själva. Det finns inget roligt kvar att irritera.

Mitt nästa inlägg kommer att handla om något helt annat. Jag lovar…

 

 

6 kommentarer

Comments RSS
 1. Fredrik

  En bra summering Roffe. Att öppna de bloggar man har haft som bokmärken är relativt tråkigt numera. Som tur är har jag adderat Dag som jag inte hade läst innan, tack för tipset.

  Ser fram mot nästa ämne som du tar dig an. God fortsättning i dubbel bemärkelse 🙂

  • LappRoffe

   Dag är suverän. En av få på den nivån som vågar skriva om hur sanningen ser ut. Det beror nog på att han inte har någon arbetsgivare, eller något förlag som är skitnödigt PK.

 2. Micke

  Länka till Dag.

 3. LappRoffe

  Glömde bort att önska dig god fortsättning också, Fredrik, så jag gör det nu. Titta in här ibland och kommentera gärna. Jag tjänar ingenting på den här bloggen och vill inte göra det heller, men lite bollplank är bra ibland.

  • Fredrik

   Tack! Tittar in ofta men är tyvärr för dålig på att kommentera. Skall försöka bättra mig på den punkten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: