Bloggtorka. I varje fall inom den s.k. pokern…

· Okategoriserade
Författare

Det är lite intressant att se. Folk slutar att skriva i sin/sina bloggar av någon outgrundlig anledning.

Jag brukar kolla ett antal olika bloggar, i stort sett dagligen, men det verkar som att pokersvängen inte är intressant längre, om den nu varit det, de senaste åren. Tidigare frekventa bloggare håller på att självdö. Tidigare självutnämnda experter och applådmakare verkar ha kommit till en insikt om att de faktiskt har satsat på fel jättehäst. Andra har nog kommit till insikt om att ens eget liv kanske inte är så hyperintressant som man själv tycker.

Sålunda har Svepofs största oavlönade försvarare, Rosjon, inte levererat en enda text på över en månad. Tydligen gick luften ur, både när det gäller att skriva om familjens äventyr som om svensk poker. När illusioner raseras så är det kanske bäst att hålla käften.

Koivu har lyckats med EN succe’ i varje fall. Han har blivit pappa. Jag gratulerar och förstår att man får en annan syn på vad som är viktigt i livet. Att försvara fiaskon försvinner nog i den underbara känslan av att byta blöjor.

MA2/Pokerstar har tidigare varit den mest aktiva bloggaren av alla. I oräkneliga olika media trumpetade han ut sitt, i eget tycke, fantastiska liv. Det livet verkar ha tagit en helt annan vändning nu, då bloggen uppdateras ganska sällan. Förstod han till slut att om man kallar sig ”Pokerstar” eller ”Pokerproffs” så borde man hålla sig till just det ämnet? Kanske inte 14 texter om hemlösa katter i Grekland? Kanske insåg han till slut att han varken kan skriva(oavsett språk), eller att få läsarskaran att göra vågen över hans eget liv? Jag tror att arbetsledningen fick nog av glidartillvaron och satte ner foten. Att få sparken från Svepof tämligen omgående är ganska signifikativt också. Bryt inte mot lagar och blås inte din arbetsgivare är mitt förslag inför framtiden. Kalla dig inte ”Pokerstar/Pokerproffs” när du är kass på spelet…

Ken skriver numera internationellt. På undermålig engelska ska han återigen erövra världen. Jag läser inte ens skiten längre.

Erik ”Valterego” Rosenberg har gjort den optimala djupdykningen, vad gäller kritisk granskning av pokerindustrin. Från att ha varit en språkligt och stilistiskt framstående skribent, har han nu fastnat med de magra benen i industrins betongskor och rapporterar numera på 14 meters djup utanför Cyperns kust. Något negativt angående svensk poker, kommer aldrig att skrivas från det djupet. Tvärtom så hyllar han Svepofs SM, trots att det är ett monumentalt fiasko. Vissa skriver vad som helst för lite kontanter…

Cylinderhatten dränker fortfarande AB och alla andra s.k. pokerproffs, med neverending texter och bildsvep över konstiga spel. Ibland handlar det om poker, men det är bara när han ska göra reklam för sajten som betalar hans potensmedel.

 

Nej det finns faktiskt bättre bloggare därute. En gammal bekant dök upp alldeles nästan nyss. Joe Bravoe, den gamla sanningssägaren från Prosharkstiden.

http://www.kritisknitisk.se     Så arbetar en svensk journalist – Kritisknitisk

Sedan följer jag naturligtvis även Dag Öhrlund.  Dag Öhrlund Blogg | Om du behöver något mer, så vandra vidare.

Att se folk med ryggrad är ganska ovanligt idag. Speciellt bland journalister. Fast i åsiktskorridoren, inga EGNA åsikter tillåtna om du vill behålla jobbet.

Behålla jobbet är prio ett för de största lögnspridarna i landet. Att baka surdegsbröd på Söder är prio två…

 

 

7 kommentarer

Comments RSS
 1. Joe Bravoe (@joebravoe)

  Tack för länken gamle kamrat. Det var själva fan, samma genier som när man slutade följa skiten.

 2. LappRoffe

  Inget förändras i pappskallarnas kungarike…

 3. Dregens bror

  Poker.se tar in 10 bloggar i månaden men alla slutar skriva efter 2-3 inlägg. Nu betalar Valterego folk för att skapa trådar och komma på intressanta ämnen hos pokerforum.nu. Snacka om tragisk utveckling. Från att ha varit ett forum där alla kunde skämta, skriva HHs och historier om precis vad som helst dödade man forumet snabb genom att ha en massa muppar som idiotförklarade alla som skrev enkla frågor, bannade alla användare som tog ut svängarna eller gav kritik.

  Imponerad av Glimne faktiskt som kan få ur sig texter om vad som helst när som helst.

 4. LappRoffe

  Det jävligaste är ändå att Valterego inte förstår att det är HAN och hans svans av moderatorvänner som totalt dödat pokerdebatten i Sverige. Forumet blev redaktörens och moddarnas egen lilla lekstuga, med hysteriska banningar och mörkande av faktiska omständigheter. Rosenberg är nog den största dödgrävare som pokersverige tagit fram…

 5. LappRoffe

  Glimne är en maniker med övertro på sin egen betydelse i universum. Jag har nog aldrig stött på någon med sådan självgodhet. Då har jag ändå arbetat inom rättspsykiatrin i ganska många år…

 6. Micke

  Det som dödade pokerforum förutom dina argument ovan var att en massa rådryga snorisar med Per Linde i spetsen idiotförklarade alla nybörjare när de kom med frågor. Ingen finns kvar på forumet nu då flera är gulare än gul. Se bara hur det gick för ”trav Raffes son”.

  • LappRoffe

   Jo, jag håller med där.Det märkliga var att alla dessa snorisar redan vid 20 års ålder visste hur precis allt i hela världen fungerar. Men det bjöds på mycket humor från vissa också, utan att de själva fattade bagen. Westis pokerskola där han proklamerade för vikten av ”money management” är en av mina absoluta favoriter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: