Sanningar…

· Okategoriserade
Författare

imagearthur Det här är Arthur Schopenhauer. En gammal tysk filosof tror jag. Halvtaskig frissa och mysko polisonger. Men en filosof.

Nu tror jag ju inte att dagens världsförbättrare ens vet vad en filosof är, eller vad en gammal dinosaurie skulle kunna bidra med till dagens hysteriskt anslutna internetgeneration. Jag vet inte det heller. Dagens filosofer kallas för ”slackers” och vet redan allt som är värt att veta. Idag är de mellan 20 till 30 år och vet redan allt om Gud, världen och dess allomfattande sammanhang. Schopenhauer hade inte haft en chans idag. Han hade blivit googlad sönder och samman och förmodligen bannlyst från varenda forum där han försökte lansera sina teser. Gamle Arthur hade nog fått sin blogg anmäld och stängd några gånger också…

Jag ska inte berätta mer om gamle Arthur. Allt kan googlas och wikipedias. Men en hårstylist hade han behövt. Precis som jag själv i unga år.

Men det finns en strof som Schopenhauer är pappa till och som jag själv skriver under på av egen erfarenhet:

”Alla sanningar genomgår tre stadier. Först blir de förlöjligade. Sedan blir de våldsamt motarbetade. Slutligen blir de accepterade som självklara.”

Läs det här igen. Gå tillbaka i tiden och se hur ni själva har agerat/reagerat innan ni fick den slutgiltiga sanningen kastad i era ansikten. När sanningen väl kom fram så försvann ni. Ni skämdes så in i helvete över att ha försvarat bedrägerier/lurendrejerier och ren kriminalitet, så ni vill inte visa er i någon som helst debatt längre. Vissa av er kommer bara med ett ynkligt: – Ja, men det där visste ju alla redan…   Accepterat som självklart. Men fram till dess körde man punkt 1 och 2 in absurdum.

Vi ser samma sak idag. Tidigare ärliga och frispråkiga ”profiler” går in i kammaren och börjar mörka faktiska skeenden. Man vill inte skriva eller tycka något som kan äventyra ens egen ”ställning” i en löjligt liten värld. Löjligt liten. Den lilla världen innefattar även merparten av svenska journalister.

Att mörklägga sanningar förekommer mer än någonsin idag. Oavsett om det gäller storpolitik eller sketna småföreningar. Sanningen är alltid jobbig och det finns alltid figurer som vill mörka sanningen, oftast p.g.a. pengar eller förmåner, men även för att dölja sina egna kassa analyser. Att fortsätta att ljuga, för att rättfärdiga sina egna felanalyser, faller aldrig väl ut i slutänden. Er egen trovärdighet faller ner i septitanken och ni gör bäst i att aldrig synas i samma bransch längre.

Ni kommer aldrig att kunna vara stolta över det ni håller på med. Möjligtvis mot era medbrottslingar i samma bransch, men hemma framför spegeln kan ni inte vara stolta. Hemma framför spegeln så måste ni rannsaka allt ni gjort och allt ni skrivit. Allt finns på nätet.

Alternativet är naturligtvis att bara glömma allt. Eller förneka faktiska skeenden till döden. Eller att skriva om historian så att den passar er själv. Skriv på bara…

Själv ser jag att vissa element återigen använder min egen identitet på nätet. Det var några år sen sist. Undrar varför det eskalerar just nu? Tydligen loggar jag in både från Vaxholm och Norrmalm. Ibland bara från ”Sverige”. Norrmalm var ganska frekvent tidigare, när en viss förening hade möte. Försök att plantera trojaner kom oftast från Täby eller Göteborg. Den värsta jakten kom från Örgryte Fotboll, från någon som inte förstod hur lätt det är att lokalisera honom. Den fåntratten har också gått på lunch. ”Slutligen blir sanningarna accepterade som självklara”…

Ganska enkelt.

 

 

 

3 kommentarer

Comments RSS
 1. K

  Fortsätt skriv!

  Sedan undrar man hur många av pokerbloggarna, Valterego och andra diverse tomtar orkar tjata om ”pokerscenen”. Valteregos sista blogg och vilka i branschen som är douches i pokervärlden var bland det löjligaste jag läst! Norinder mal på om sin historia hur han fick kontrakt på Unibet (vi har läst den storyn fem gånger plus att den inte är sann….)
  Vad hände med grundarna av 50/50 som enligt Byling mfl skulle åka dit….inte ett skit. De garvar sig fortfarande harmynta….

 2. LappRoffe

  Det finns ju inget intressant att avhandla längre. Varje år som hjältarna besöker Vegas, följs av en repris på hur det var åren innan. Badbeats har tydligen blivit på modet igen, efter många år i skämsburken…Ibland är det riktigt plågsamt att se vissa (tidigare) vettiga människor, plöja sin egen fåra in i fåntrattarnas drömland.

 3. LappRoffe

  Den här texten handlar inte heller om Mattias.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: