En studie i antropologi.

· Okategoriserade
Författare

Sitter på verandan och studerar mina grannar när de rör sig på grusvägen. De studerar förmodligen mig också.

Det bor en hel del tyskar här. De går inte som vanligt folk och har lite konstig hållning. Dessutom verkar de vara barnsligt förtjusta i att cykla, gammal som ung. Fram och tillbaka, fram och tillbaka…Framåt kvällskvisten ska de fiska. Varenda en ser ut som Crocodile Dundee, fast utan cool gångstil. Undrar om de får nåt?

Inte kan de köra båt heller. De har inte förstått att man kan tilta utombordaren så att båtjäveln går rakt. Nejdå. En jävel höll på att sänka skutan(med en liten snoris ombord), innan han gled in till land och bad en annan tjock tysk att lägga sig i fören…Vem fan behöver TV?

Det verkar som att cyklar och småbåtar är förbjudna i Tyskland. Är det så? Fan vet, men han säger som vanligt ingenting.

Alla har olika flaggor på sina stugor. Tyskarna har sin flagga, svenskarna sin och finnen sin. Jag har en dödskalleflagga. Kanske därför ingen har kommit närmare än grusvägen, vad vet jag. Orkar ändå inte börja pärkla på min skoltyska, så det får vara som det är. Ibland vinkar de och ropar ”hallå” och jag svarar naturligtvis med min nylärda romska hälsning ”hej hej”. Funderar på att sätta mig utanför affären med en pappmugg, bara för att se ifall givmildheten har nått ända till Norra Dalarna. Äh, skiter nog i det. Det skulle inte falla väl ut här.

Det känns ändå ganska bra att bo här i svenskhetens vagga. Det är ungefär som det alltid har varit, trots tyskarna. Nu lät jag negativ mot läderbyxorna, men det är jag inte. Inte fan gör det mig något att de både cyklar och kör båt som lama bävrar, så länge de inte kastar sina sopor på min tomt eller skiter i min webergrill.

Stockholm känner jag inte igen längre. Tur att jag bara jobbar där…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: