Poker V.S. Litteratur

· Okategoriserade
Författare

texas Jag har lurkat runt i både pokerbranschen och litteraturbranschen och jag ser en helvetes massa likheter mellan dessa…

Bägge frekventeras av oerhört lättkränkta människor med en övertro på sin egen betydelse och sin egen genialitet. De har dessutom ”bluffen” gemensamt. Bluff och bedrägeri genomsyrar bägge branscherna. Övertygelsen om den egna briljansen är något annat som binder dessa två helt olika världar till varandra. Helt olika världar är det ju nu inte. Bedragare går hand i hand överallt och klappar varandra på ryggen för ett ”scam well done”.

Således ser vi rena socialfall inom pokern, som försöker bygga rulle med böcker eller instruktionsfilmer. Det blir ju pinsamt på riktigt, då målgruppen redan vet vilken typ som försöker komma på fötter igen. Det funkar inte att sitta på en parkbänk i Sveriges framstjärt och försöka tala om för snorisar hur de blir miljonärer på poker.

Det funkar inte heller inom litteraturen. Att ge sig ut för att vara ”lektör” eller ”skrivcoach” utan att någonsin fått en egen bok publicerad, kommer förr eller senare att bli genomskådad. Att marknadsföringen i huvudsak drivs över Facebook, borde få varje drömmande ”författare” att kanske fundera ett steg till. Hur seriöst är det?

Allt handlar om pengar. Inkomst för människor som inte kan upprätthålla ett vanligt jobb. Det enda man kan är bluff och bedrägeri. Det är det enda man hållit på med i hela sitt liv och det man konstigt nog ser som helt normalt. Man har gått så långt i sin roll att man tror på det själv.

Man lurar människor med drömmar, om det sen handlar om poker eller böcker är oväsentligt. Man spelar på människors drömmar om rikedom. Pengar.

Förlagsvärlden idag kan lätt jämföras med alla pokersajter som kastat in handduken och norpat spelarnas pengar. Alla dessa skurkförlag som florerar idag, med dokumenterade banditer i styrelser, ger jag inte ett skit för. Bluff och bedrägeri. Pengar.

Som tur är finns det människor som skriver för sin egen skull, utan drömmar om miljoner. Precis som det finns pokerspelare som lirar för nöjes skull, utan att drömma om att få figurera i en limo på första sidan av Pokermagazine…(har inte den skittidningen konkat också?)

Mentorerna finns kvar. Ni vet, de här asen som ger sig ut för att vara något som de aldrig kommer att bli. Lyssna aldrig på dem. De har blåst folk inom olika områden i hela sitt liv. När det ena området torkar går de vidare till nästa…

De har allt mitt förakt.

 

8 kommentarer

Comments RSS
 1. LappRoffe

  Varför tycker du att jag ska publicera någon kommentar av dig, Dan Glimne? Jag kör med samma censur som du själv har kört på Aftonbladet i åratal…

 2. LappRoffe

  Dan Glimne förresten…Hur mycket i ”Pokerhandboken” är Glimnes egna ord? Inte en stavelse. Rubbet är norpat från andras skrivna böcker, andras historier och andras pokerstrategier.Glimne själv vet knappt hur plupparna i Fia-spelet ska röra sig…

 3. donRollo

  Tjena LappRoffe.
  Alla vet väl hur ”pokerprofessorn” lirar en turre. Först foldar han 6-7 timmar, ja även med nötkåk. Sedan när markerna börjar tryta så ställer han med ”any two” och blir utslagen.
  Det är fint att vara ”pokerprofessor”.
  Mohahaha.
  /donRollo

 4. Jens

  Din åsikt om pokerförbundet efter den senaste tiden? Tydligen ska man nu lägga ner förbundet då dream team inte fixar det…….

  • LappRoffe

   Det är förmodligen MITT fel att jättehästjobbarna inte lyckades med ett skit…

 5. LappRoffe

  För övrigt har jag ju alltid tyckt att förbundet ska läggas ner. Det verkar som att de själva har fattat det till slut också.

 6. Jan Banan

  Snyggt av Lina att offentligt gå ut och ”hänga” hennes styrelsekollegor bara för att de inte röstar som henne. Demokrati?

  Sen är det säkert ditt fel Roffe… Ingen fattar vilket hästjobb de gjort….

  Gillar speciellt att de lyfter fram reklamfilmerna som något positivt då det inte ens fick visas. Men jag fattar kanske inte. Djursex och poker är grejen!

  • LappRoffe

   Notera även att Lina nämner ”anonyma nicks som inte vågar visa sig” i sin text. VEM tror du hon menar? Jag är fortfarande lika anonym som Lars Vilks. Det dom hatar är att jag har haft rätt hela tiden. På fel sätt…Samma jävla jidder som runt 5050. Svepof har aldrig fungerat för spelarnas bästa, utan för styrelsemedlemmarnas bästa. Så är det nu och så har det alltid varit, oavsett vad Rosjon försöker ljuga i folk…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: