Människor jag kunnat vara utan. 2.

· Okategoriserade
Författare

Moderatorer i olika forum. Främst  i pokerforum…

Nu är jag inte längre verksam i dessa forum, men mitt minne är lika bra som moddarnas koll på vilka arslen som är värda att slickas. Jag har ännu inte träffat en enda moderator IRL(som det heter), som visar upp någon karisma eller pondus whatsoever. Samtliga har varit magra grå fåntrattar. Förmodligen gråfärgade av skolårens mobbning, vad vet jag? Jag vet bara hur de beter sig när det finns riktiga människor i närheten, alltså inte bokstäver i ett nätforum…Ingen av de jag träffat skulle våga höja rösten i ett rum med trettio andra människor. Däremot höjer de gärna rösten digitalt, när de slipper se den de angriper i ögonen. Moderatorer inspekterar helst sina egna skor när de rör sig utanför forumet. Känns lite crappy, om ni frågar mig…

Vissa moddar har avancerat till någon form av ”redaktörer” inom samma skitbransch. Vad skriver man i sitt CV när det är dags att byta jobb?

”Jo serru, jag har jobbat i åratal med att hålla bedragare om ryggen, censurerat det mesta som våra annonsörer krävt och blundat för sanningar. Jag har hållit olika lögner gående, tack vare mina editeringsverktyg och jag har alltid varit lojal mot min arbetsgivare, oavsett vad denne har haft för krav. Ibland har jag förvisso propagerat för vissa företag som sedermera har visat sig vara rena lurendrejeriet, men jag har ändå alltid varit lojal mot människor som jag anser står över mig på något sätt. Sådana har jag försvarat i hela mitt liv, faktiskt. Jag är oerhört konflikträdd egentligen och därför ger jag mig inte in i debatter längre. Jag väljer att radera olika frågeställningar istället. Det viktigaste i mitt ämbete har varit att behålla mina kamrater inom samma sfär, moderatorer, exmoderatorer, ägare och dignitärer. Jag skulle aldrig våga säga halvsju åt en dignitär. Där går min gräns. Nåja den går mycket tidigare än där, men alla vet vad jag menar. Jag har således gjort ett fantastiskt arbete med att mörklägga, censurera, sopa under mattan, slicka röv, skönmåla viss kriminalitet, blunda för annan, vänt vissa vänner ryggen och i åratal lyckats hålla mig flytande, utan att egentligen ha några åsikter om någonting alls. Därför vänder jag mig till Sveriges Riksdag. Finns det något jobb för mig som politiker? Det spelar ingen roll vilket parti som nappar, huvudsaken är att jag får fortsätta att vara mig själv…”

Vi som följt pokerforumen sedan de startades, kan se att verksamheten är stendöd idag. Moddarna förstår inte varför. Lika lite som journalister och politiker förstår varför SD vinner valet. De ser inte att de själva är anledningen till att forumen är döda. ”Nej, nu har vi ju trevligt och lugnt här och kan chatta med varandra.”

De som blev sist valda i gymnastiken har äntligen hittat sitt lag…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: