Dödlig fångst.

· Okategoriserade
Författare

catch Deadliest catch.

Den bästa dokumentär som visats på TV genom alla tider. Jag har sett alla avsnitt flera gånger.

Vi snackar om krabbfiskare på Berings hav. Vi snackar om grabbar som riskerar sitt liv, varenda gång båtjäveln lägger ut. Under seriens gång har närmare 50 personer dött. Båtarna lägger ut ändå. Det handlar om pengar. Mycket pengar…

Men det handlar även om unga grabbar som är villiga att arbeta som idioter, för att kanske få en årslön på ett par månader. Att vara vaken och jobba i 30+ timmar, är väl inte vad ordinarie svensk slacker pallar. TV-spel i lika många timmar är en baggis. Några flak RedBull så sköter fingrarna sig själv…

Discovery har gjort en helt fantastisk serie om dessa människor. Man tycker nästan att man känner varenda en av profilerna. Man tänker sig in i arbetsuppgifterna och frågar sig själv ifall man själv skulle palla trycket.

Fan heller. Inte idag. Möjligtvis för 20 år sedan, men även det är tveksamt. Jag kan sträcka mig till att jag skulle ha velat prova på skiten, bara för att se mina egna begränsningar. Jag hade förmodligen varit kass som däcksnisse, men jag hade aldrig krävt att en helikopter skulle hämta mig därifrån. Jag hade gjort mitt allra yttersta i gruppen och jag hade tagit att jag blev klassad som fullständigt värdelös. Om det nu hade blivit så. Det vet vi inte, för vi får aldrig facit…

Jag tillhör ju själv en generation som anser att man ska ARBETA för att förtjäna sin plats i tillvaron, om man nu inte har uppfunnit något mysko som ingen annan har tänkt på förut…

Jag skulle önska att de grabbar, mellan 20-25, som jag själv varit tvungen att se ”arbeta”, skulle mönstra på någon av båtarna på Berings hav. Klarar de ett dygn så blir jag imponerad…

4 kommentarer

Comments RSS
 1. Nisse Nilsson

  Håller med, riktigt bra serie!

 2. antikrist

  Fel Lappjävel. ”Kvinnor som mördar” är bäst!
  Rekommenderas varmt, inte minst till alla singlar som kommer att upptäcka att vara singel är kanske inte så jäkla dumt trots allt…

  • LappRoffe

   Jag har sett några avsnitt av den också. Riktigt ruggiga häxor som de har letat upp. Men inte fan slår de krabbfiskarna.

  • generationxpunktse

   Romantiker där….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: