Succe´ eller fiasko?

· Okategoriserade
Författare

Bild

Jag måste spinna vidare på det här temat och göra lite jämförelser mellan Svepof och teatervärlden, för det är just teater som vårt anrika pokerförbund pysslat med i alla år. Förvisso med mer influenser från ”Glada Hudik” än från professionella aktörer…

Inom den riktiga teatern blir föreställningen en succe´, ifall man spelar för utsålda hus och får stående ovationer och inropningar av ensemblen efter en lyckad föreställning. Det är alltså publik och kritiker som bedömer föreställningen och aktörerna. Precis som det alltid har varit och kommer att förbli.

Inom Svepof är det ensemblen själv som bedömer hur bra föreställningen har varit. Oftast succe. Även om föreställningen bara besöktes av elva personer, där ensemblen räknades in som publik…Även om man annonserat en föreställning i god tid, kallat in publik och givit en gratisföreställning, så kommer det arton människor till föreställningen. Ensemblen kallar det för en succe´. Undrar vad övrig pokerpublik tycker? Alla 250 000…

Inom den riktiga teatern läggs en föreställning ner ifall den inte drar publik och dessutom får dåliga recensioner.

Inom Svepofs teater kräver skådespelarna att kritiker och publik ska komma upp på scenen och göra ett bättre skådespel själva. Annars har de ingen rätt att uttala sig om pjäsen.

Inom den riktiga teatern får de bästa skådespelarna erbjudanden om större roller, både nationellt och internationellt.

Inom Svepofteatern försvinner styrelsemedlemmarna i glömska, medan publik och kritiker sitter med ”skämskudden” framför ögonen. Hur många försvunna skådisar kan ni räkna upp? Jag kan fylla på listan med namn som ni glömt…

Svepofs ordförståelse, när det gäller ordet ”succe´”, är inget annat än ett gigantiskt ”fiasko”…

 

 

14 kommentarer

Comments RSS
 1. LappRoffe

  Glömde en grej…Teater handlar ju oftast om komedi, tragedi eller nån form av drama.
  Jag måste ändå ge Svepof en eloge för en ganska heltäckande föreställning. Vissa i publiken ser det som en komedi, andra som en tragedi. Sedan skapar ensemblen egna dramaföreställningar vid sidan om…Stående applåder för den mångsidigheten!

 2. Martin

  Spot on! Många lirare har kommit och gått. Jens Jaderbäck som hatade monopolet, Gdaily alias Ola Bradborn, Jocke ”glöm inte tandborsten” Geigert, Micke Norinder mfl mfl. SKulle vara kul att se en lista på alla pokerproffs och ”sitereppar” som kommit och gått. Alla med mottot att de var oersättliga…..

 3. LappRoffe

  Nu var ju bara Norinder med i Svepof i ett par omgångar, men jag förstår vad du menar. Någon som minns storheter som Klingemo eller Heldesten?
  men visst, Geggan försökte ju med alla medel att gråta sig till ordförandeposten efter takborrarens fall, men den stolen togs ju av stjärnskottet Månsson…

 4. Krister

  Månsson måste varit den mest inkompetenta personen genomtiderna i styrelsen. Var det inte han som lyckades bli sparkad från lurendrejeribolaget 50/50?!

  • LappRoffe

   Månsson lyckades vara katalogförd som VD för 5050, utan att någonsin varit det. Han satt i styrelsen ett tag. Berg lyckades vara katalogförd som operativ chef på Malta, utan att nån operativ verksamhet existerade där…

 5. generationX.se

  Att nämna Glada Hudik i samma mening som Svepof är ju nästan att förtala Glada Hudik-gänget… Spontant känns det som det bara är Koivu man har förtroende för.

  • LappRoffe

   Samtidigt är Koivu den som missbrukar ordet ”succe´” oftast…

 6. LucyInTheSky

  Riktig teater kan väl även vara fars? Här kommer de väl nära?

  • LappRoffe

   Glömde farsen. Visst är det så. Framförallt sängkammarfarsen, när det handlar om vissa skådespelare…

 7. Kalle

  Ha ha! Roligast är att de tror de kan påverka politiker med 20 medlemmar. Filmerna de gjorde där man jämförde grisknullarna och fisk som dricker Calvados blev ju en riktigt fars….

 8. Koivulainen

  Ok då, jag ska se över mitt användande av ordet ”succé”, kan väl hålla med om att det finns olika grader i det hela och att vissa uttryck ska sparas till de tillfällen där de är fullt ut berättigade. 🙂

  • LappRoffe

   Och CCs SM är fortfarande ett ”fusk-SM”, trots att det drar mycket mer namnkunniga pokerspelare än Svepofs pajas-SM.
   Get real, för helvete. Just nu gräver ni er egen grav. Det finns inte en enda pokerspelare i Sverige, förutom Rosjon, som i sin vildaste fantasi tror att Svepof har något som helst inflytande inom politik eller whatsoever,,,

 9. Jens

  Kan någon vänlig själ förklara göt en oinvigd om Linas senaste blogg är seriös eller ironisk. Tony Gounga kommer in i EU och hon skriver att det kommer ta pokern till nya höjder mm mm.

  • LappRoffe

   Garanterat seriös. Hon vet varken vad ironi eller satir är för något. Förbannat pinsamt är det i alla fall. Snacka om att ha noll koll på vad politik handlar om, men likförbannat ska det åkas till Almedalen och lekas politiker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: