Vad är gambling? Egentligen?

· Okategoriserade
Författare

Bild

De flesta förknippar gambling vid någon form av spel. Det är mycket djupare än så…

Alla dina val du gör i livet, är att gambla med livet. Du vet inte vad som kommer att hända när du väljer en viss väg. Du vet inte om du har valt den rätta vägen för dig själv, eller om karma kommer att bita dig i arslet värre än du någonsin trodde. Du vet inte.

Likförbannat gamblar du. Du väljer idrotten före dina polare som sniffar thinner och röker brass. Hur vet du att idrotten gör dig till en bättre människa? Du vet inte, men du känner någonstans att det ena helvetet är bättre än det andra. Du gör ett val. Ren gambling, med livet som insats. Inget brädspel eller kortspel kommer i närheten av allvaret i livets gambling, hur mycket vissa spelfanatiker än vill framställa olika spel som essensen i livet. Det enda som är värt att leva för…

Vissa människor(?) går så långt i sitt promotande av det hasardspel vederbörande för närvarande får betalt för att promota, att man ljuger rakt ut. Man undanhåller all information som kan tänkas påverka ens egen plånbok negativt. Man skapar rökridåer och sållar bort all kritik som kan tänkas komma från ”troll”. Alla som vågar komma med negativ kritik är troll. Alla som avslöjar det ruttna i branschen är troll. I stort sett är ALLA troll, utom de självutnämnda ”experterna” som tjänar pengar på att tysta alla ovälkomna röster. Det är nämligen bara expertisens röster som tillåts att höras…

Även dessa ”experter” gamblar med sitt eget liv. Hur trovärdiga är ni i nästa liv? Nästa anställning?

Vi har sett prov på när olika högröstade figurer lämnar det område där man skrikit sig hes i åratal. Plötsligt finns man inte längre. Plötsligt är man borta. Livets gambling tog tvärstopp. Hur många namn ska jag räkna upp?

Vi ser även vissa som redan börjar att planera för nästa ”karriär”, eftersom de vet att de lever på lånad tid. Lånad tid av spelbranschen. Lånad tid av fåntrattar som inte kan se utanför skygglapparna som sitter på jättehästens huvud.

Alla gamblar. Så har även jag gjort.

Mitt eget gamblande har tagit slut. Numera försöker jag göra nytta för mina medmänniskor. Jag känner att jag skyldig folk detta, efter allt jävla jagande av pengar genom åren. Jag har landat.

Hur många av er, förutom Byling och Mattias, kan med rent samvete påstå att ni gör någon nytta?

13 kommentarer

Comments RSS
 1. Håkan

  Jaderbäck, Norinder, trollkarlen och Geigert skall väl alla kategoriseras in i denna skara! Egentligen skulle man skriva en serie om dessa killar då det finns mycket gammalt att ta fram och visa hur dessa personer var och vad som hände. Cylinderhatten är väl den som vill framstå som mest seriös men matar dagligen superbloggen med diverse alster…….

  • LappRoffe

   Cylinderhatten är MINST seriös av alla. En ond människa rakt igenom…

 2. Fredrik

  Skall väl i ärlighetens namn erkänna att jag gamblar fortfarande. Jag ar inte funnit mig till ro utan jagar fortfarande pengar i form av att satsa på karriären. Dock inte lika mycket nu som förr då det har kommit in en liten krabat i mitt liv som är viktigare att jag lägger mitt krut på. Men jag vill också ha den ekonomiska möjligheten att göra saker med honom och ge han en bra start i livet (ekonomiskt). Jag är dock väl medveten om att utan en bra start i livet på alla andra plan så är det ekonomiska noll värt. Om ett par år kommer jag att få svart på vitt om jag valde rätt och gick vidare med en vinst i livets lotteri.

  Denna är sevärd över hur vi styrs i vårt beslutsfattande. Vi tenderar att gambla i våra beslut. Passa på att se ikväll, för den är bara tillgänglig fram till 24:00 på SVT play.
  http://www.svtplay.se/video/1986210/avsnitt-15

  • LappRoffe

   Jag såg att jag sett den tidigare. Förbannat intressant dokumentär. Lite därifrån jag fick uppslaget att skriva texten. Du kommer in på ett annat intressant resonemang som jag själv fått älta in absurdum…Det här med barn.
   Jag har själv gjort ett aktivt val, att aldrig skaffa barn. Då ses jag som suspekt.
   Enligt folk som vet och kan allt, är ju just barn meningen med livet. Vad händer om jag inte tycker att det är det optimala för just mig? Jo, jag blir suspekt.

   Man vill mena att min hund bara var ett surrogat för ett barn och man vill lägga en helvetes massa psykologiska förklaringar som vill visa att jag minsann VILL ha barn. Nu är ju inte verkligheten så och det borde jag väl veta bäst av alla. Jag har valt att INTE ha några barn.

   Det är ett AKTIVT val. Det handlar inte om fysiska tillkortakommanden, då jag har ett par aborter i mina spår. Det handlar om att jag själv väljer. Anledningarna till mina egna val kommer jag inte att avhandla här. Finns varken anledning eller utrymme.

   Mitt val av att skippa barn i mitt liv, är den gambling jag själv valt att göra. Jag vet att jag blir sedd som ”konstig” av många vänner och bekanta, men det är fortfarande MITT val. Jag bodde ihop med ett fruntimmer i över tjugo år, som gjorde samma val. Sånt är tydligen onaturligt.

   Att sprida rykten är tydligen viktigt för nyblivna föräldrar. I sin egen lycka, kan de inte förstå att någon skulle kunna säga ifrån sig sådan lycka…

   Det har gått skitbra. Ångrar inte en sekund när jag ser hur tomtebolyckan krackelerar i nästan varenda vackert planerade hem.

   Man ska tydligen respektera småbarnsföräldrar och deras syn på livet.
   Det kommer jag att göra, den dag de respekterar mitt val….

   • Fredrik

    Vi har varit här förr, i denna diskussion alltså 🙂
    Jag har full respekt för Ditt och Haggans (visst var det så du benämnde henne i dina texter) val. Jag ser inte heller Hasse som ett substitut. Har flera kompisar som har gjort precis som du och har full respekt för att det är deras val, ser inga konstigheter i det heller.
    Fler borde ha tänkt lite innan samtidigt som det är riktigt trist för de som vill men inte kan. För vår del löstes det nyligen då vi lyckades med en adoption. Ångrar jag mig? Inte det minsta! Har jag gjort rätt val? Absolut känns det så nu! Vet jag hur framtiden ser ut? Absolut inte!

 3. LappRoffe

  Jag hoppas vid mitt liv att din gambling går bra. Jag tror att det gör det. Jag vet nästan att det gör det. Du har all positiv karma från mig i varje fall. Kör bara.

 4. LappRoffe

  Nu minns jag. Vi hade ungefär samma diskussion då. Vi blev inte ovänner då heller…

  • Fredrik

   Varför bli ovänner över sina egna val 🙂 Det är ju repparnas jobb att bli sura över andra individers val! Vi som tänker blir inte det!

   • LappRoffe

    Det får mig osökt att tänka på Jadbäcks orerande, i åratal, om det idiotiska med att skaffa barn, idiotin hos småbarnsföräldrar och idiotin i deras beteende. Numera är det tyst på den fronten…

  • Fittluringen

   Vem fan bestämmer vad meningen med livet är? Finns det bara ”en” mening? För mig är meningen med livet att vara fri. Dvs fri från ”måsten”. När du inte ”måste” göra något utan för att du vill.

   Världen är fulla av unika personer – precis som du – en duel kallar dem udda.

   Din penna glöder

   Bra det!!

   • LappRoffe

    Frihet för mig är att få uttrycka min åsikt i tal och skrift, utan att skitnödiga ”entreprenörer” gör sitt yttersta för att få mig att försvinna.

 5. UOlle

  ”Numera försöker jag göra nytta för mina medmänniskor. Jag känner att jag skyldig folk detta, efter allt jävla jagande av pengar genom åren.”

  Kan man till och med hoppas på att du har tröttnat på Cylinderhattens kapitalistparti och röstar rätt den 14 september Roffe?

  • LappRoffe

   Det kan man med all säkerhet hoppas på, Olle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: