Gonatt Svepof.

· Okategoriserade
Författare

Bild

Vårt grannland Norge kör nu ett NM i poker i Dublin. 1288 deltagare i Main. Livesändning i norsk TV och en kul fest på Irland.

Vad lär sig Svepof av detta? Förmodligen ingenting. Den inkuppade styrelsen var ju redan superproffs på både marknadsföring och hur man lanserar spelet(poker alltså, inte Mah Jong eller bridge eller biljard eller nåt annat heller, utan poker) för de stora massorna. Det har skitigt sig ganska rejält. Milt sagt.

På mindre än några veckor sprang norskarna förbi den svenska motsvarigheten till något som kallas pokerförbund. Vad beror detta på? Ett land med knappt hälften av Sveriges invånare och därmed knappt hälften av samma lands pokerspelare, via en grov uppskattning naturligtvis, piskar skiten ur våra fullblodsproffs i Svepofs styrelse. På alla plan. På alla bord. På alla evenemang och framförallt på ett helt annat plan…Norskarna har dugligt folk i ledningen och norskarna vill ha roligt.

Det enda roliga som Svepof verkar ha, är när de jublar över varandras jättehästjobb. ALLT har varit succe’. Elva deltagare på årsmötet var en procentuell succe’ tydligen, om man nu ska ta Rosjon på något som helst allvar längre…18 deltagare på Koivus ”klubbkonferens” var tydligen också en succe’…Allt enligt Svepofs styrelse och några märkliga figurer i utkanten som egentligen inte vet vad de dillar om, men vill vara en del av landets minst professionella förbund, alla kategorier.

Som passus vill jag påpeka att ett förbund, i alla andra sammanhang, består av olika klubbar inom den sfär där man verkar. Inte som en sammanslutning av privatpersoner, vilka betalar för att styrelsen ska ha förmåner av något slag…

Svepof har ondgjort sig över ”monopolet” i åratal och även försökt sig på ett stunttrick som att stämma Staten för ”varumärkesintrång” angående poker-SM. Än idag kallar man Svenska Spels SM för fusk-SM(Rosjon) eller ett stulet SM…Finns det ingen kvar, som minns hur det gick till? Svepof skulle inte arrangera ett SM, för några år sedan, och tillfrågades då av SvS ifall det var okej att DE körde det. -Visst, sa Svepof, med Månsson vid rodret, och PING…där gav man bort ”varumärket”. Notera ordet ”GAV” Rosjon…Antingen var du inte med när det här hände, eller så kör du dimridåer av någon annan märklig anledning. Jag har mina teorier, men jag låter dem vara så länge.

Ännu mer patetiskt blir det, när sagde Rosjon börjar öppna för ett samarbete med SvS. Nu är det desperat på riktigt. Rosjon har även krav på SvS i ett sånt läge…Att SvS ska erkänna sin del i skulden till att det finns flera SM…

Men för helvete! SvS drog ner brallorna på Svepof för åratal sedan. Det var Svepof som GAV bort SM. Fatta! Ett snyggt hustlingknep från SvS sida, som borde applåderas i en viss krönikörs blogg, där runkandet till olika bedrägerier verkar stå högst på dagordningen.

Enligt sagde Rosjon skulle det alltså inte finnas ett SM utan Pokerstars. Jaså jaha? Hur har det varit tidigare då?

Stars har alltså monopol på SM och monopolmotståndarna applåderar detta.

Jag ska förklara EN sak angående ”monopolet”. Att vi har ett spelmonopol i Sverige beror på att det är demokratiskt framröstat. Sedan kan man tycka vad man vill om det, men det är fortfarande faktum. Det svenska monopolet gynnar faktiskt idrottsrörelsen bl.a.

Vad/vem gynnar Svepofs Starsmonopol? Jo enskilda aktörer bl.a. i Svepofs styrelse. Inom kort kommer vi att se en eller två arvoderade förmånspundare glida omkring på Starspengar, vilket förvisso redan sker, men detta tycker Rosjon är ett bättre monopol?

Nej för faan…Titta på hur norskarna sköter sin business istället

Istället för att producera filmer som ändå inte får visas i TV. Bra research där…

Men att knulla grisar i röven ska ju naturligtvis få folk att inse hur seriöst Svepof  egentligen är…

 

6 kommentarer

Comments RSS
 1. DTM

  Sista meningen är magisk!
  With you 100%!

 2. Fredrik

  Väl skrivet! Tyvärr är du ju bara en bitter gubbe i skogen så det är ju ingen idé att lyssna eller ta åt sig av din kritik.
  Styrelsen gör ju rätt och jobbar hårt. Resultatet av det syns tydligt på Online-SM, både på resultatet samt hur de har lyckats exponera det i pokerpressen.

  Svenska Spel har nog fullt upp med att torka sig rena i röven efter att skitit på sig av rädsla. Nu jävlar är de på G!

 3. LappRoffe

  Jo. Att vara bitter måste vara jobbigt. Undrar hur det känns? Du har helt rätt Fredrik. Både Staten och SvS är nog nervösa nu, för nästa år…Då jävlar!

 4. Jan Banan

  Fan förbundet jobbar frenetiskt! Läs Linas intervju i Pokermagazine.tjobb i valberedningen och förbundet kan nu blicka framåt. Mauritz gjorde ett kanonjobb med reklamfilmerna. Bara otur att de inte fick visas i tv……

 5. Ulf Dageby

  ”Sen stängde dom och vi gick hem, vår fredagsdröm var slut
  Jag spydde i en rännsten, blev utskälld av en snut
  Men glöm din värk i hjärtat och glöm ditt kneg min vän
  För snart så är det fredag, då försöker vi igen”

  • LappRoffe

   Helt underbar strof, Dageby.. Så jävla sann också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: