Att vara konstruktiv.

· Okategoriserade
Författare

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kritik

Just ordet ”konstruktiv” är något som  svenska pokerspelare använder in absurdum, utan att veta vad ordet betyder. Inte bara spelare, utan även s.k. kringtjänstproffs och alla deras allierade.

Genom åren har mitt eget medverkande i ankdammens debatt, alltid handlat om att jag inte är ”konstruktiv”. Det har blivit favoritepitetet…

Vad kan vara mer konstruktivt än att anse att Svepof ska läggas ner? Vad?

Med den lysande briljanta logiken hos pokerankdammen, anser man att jag borde bli medlem i Svepof och arbeta för att förbättra det jag tycker fungerar illa i förbundet. Jag ska alltså bli medlem eller hålla käften…Jag vill ju fortfarande att skiten ska läggas ner?

Med samma logik kan man alltså inte kritisera politiska partier, typ SD, utan att bli medlem och förändra från insidan. Annars ”gnäller” man bara. Man gör inget ”konstruktivt”. Tänk på det här, alla ni som har åsikter om olika företeelser i den värld ni lever i…Ni MÅSTE vara ”konstruktiva”. Det innebär att ingen av er kan ifrågasätta ens något politiskt parti, utan att ni signat upp som medlemmar i sagda parti och kommit med något ”konstruktivt”.

SÅ fungerar pokersveriges syn på verkligheten. Svepofs syn på verkligheten. Forumens syn på verkligheten…

Man måste vara ”konstruktiv”. Vad ordet betyder vet inte en jävel. Det är bara ett modeord som någon pajas började använda och sedan blev det ett slagträ, när någon vågade komma med helt personlig kritik…

Det ”konstruktiva” hos Svepof, ska jag inte avhandla här. Vi tar det nästa vecka. Eller nästa år, när skrifterna publicerats på hemsidan…

2 kommentarer

Comments RSS
  1. Martin

    Konstruktiva ska väl alla vara nuförtiden!? Kolla bara in Ernesto Kirschengesteiger och alla hans fans. Att skratta högt åt hans örtaträdgårdshandsktorkare ombyggd till kombinerad vinställokaffefilterhållare är ju destruktivt. Hitta på nåt själv lär man få höra, jaja…
    Motsatsen till kärlek är ju inte hat, utan likgiltighet…

  2. Fredrik

    Spot on! Mycket bra liknelse med politiska partier. Jag ställde några frågor för ett tag sen och bemöttes med svaret att jag inte var medlem! Man tänkte inte tanken att jag kanske ville veta mer innan jag beslutade mig för att bli medlem. Mer inskränkt förbund/förening/klubb/sammanslutning som vill verka offentligt har jag aldrig mött i mitt liv förut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: