Vad säger ”journalisterna” idag?

· Okategoriserade
Författare

arabisk vår

Det har varit tyst länge…

Vad säger ”journalisterna” om ”den arabiska våren” idag? Inte ett skit, som vanligt. En journalist kan inte erkänna att han hade fel. Gubb-Jan Stigsson på Dalademokraten är ett typexempel. Fast då snackar vi Thomas Quick/Sture Bergwall…Största rättsskandalen i svensk historia, som i stort sett alla experter är eniga om, utom Göran Lambertz…

Men ”den arabiska våren” då? Vart tog alla journalistiska hyllningar vägen? Alla överord om hur bra allt skulle bli och alla ”Äntligen!”, som det skrevs löpmetrar om. Det är förbanne mig knäpptyst idag. Att det råder totalt kaos i tidigare ganska ”stabila” länder, vill inte den demokratiivrande journalistkåren kännas vid. Egypten, t.ex. räknas som ett av de farligaste länder man kan besöka. Speciellt ifall man är kvinna…

Nä serru, nu håller alla käften och hoppas på att deras tidigare mässande ska glömmas bort. Precis som i pokerbranschen. Ligg lågt ett par år, så har alla glömt dina åsikter, inlägg och ställningstaganden. Ligg lågt ett tag så kan du få jobb på någon annan obskyr sajt, eller så kan du bli krönikör på någon annan obskyr sida, för vettu, i pokerbranschen glömmer nästan alla vad som hände för två år sedan. Det är viktigare med handhistorik från förra veckan…

Du kan t.o.m. byta bransch helt och hållet. Du kan bli småbarnspappa, trots att du dömt ut föräldraskapet i åratal. Du kan bli ”estradör” med huvuddelen av dina inkomster kolsvarta, trots att du tidigare dömt ut folk, som du falskeligen  utmålat som svartjobbare och skattesmitare. Du kan bli vad som helst, efter att din karriär som ”kringtjänstproffs” inom pokern är över. Efter två år har alla glömt det du skrivit och vilken hållning du hade, mot Gud, världen och dess allomfattande sammanhag.

Det är just det som är bra med pokerbranschen.

Folk minns inte ett skit…

4 kommentarer

Comments RSS
 1. Lasse

  eller trollkarl…..

 2. Charles (originalet)

  Läser att en bloggare gärna vill att alla glömmer och han blir sur när någon påminner. Kan ingen hjälpa den där människan? Han gör bort sig varje dag och tycks inte fatta det.

  • LappRoffe

   En sådan människa kan ingen hjälpa. Han står över allt levande väsen på jorden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: