Den heliga treenigheten.

· Okategoriserade
Författare

treenighet

Fadern med fingrarna i öronen. Sonen som ser ut att skämmas över sina lögner(vilket är helt fel) och den heliga anden, som inte alls vill berätta om sin egen påstådda helighet. Det är alltså dessa tre som ska styra världen numera. Med censur, anmälningar, editering och annan ruttenhet.

Vi har sett en annan liknande treenighet försöka tysta församlingen. Den gången kom de från Göteborg och hur den bibelsagan slutade, vet vi alla. Märkligt nog finns det fortfarande småpåvar som märkligt nog försöker tysta kritiker till den egna kyrkan. Det spelar ingen roll att kyrkan brunnit ner, att gudarna avslöjats som simpla kättare och att det inte finns något att försvara. Man vägrar inse att man hade fel, helt enkelt.

Så fortsätter det år efter år…

 

Taktiken är solklar. Endast treenigheten ska få göra sin röst hörd. Sprida sin dynga, oemotsagda med editeringsverktygens hjälp, men sådan omnipotens brukar leda till en klassisk ”backfire”. Något som åtminstone Fadern borde begripa som gammal bombexpert. Sonen begriper ingenting. Hans personlighet tillåter honom inte att begripa något som kan ses som kritik mot hans eget(sjukligt) upphöjda JAG.  Detsamma gäller den heliga anden. ”Det är alltid någon annans fel” är den klassiska bortförklaringen av egna sjuka gärningar.

Småpåvarna njuter av att spegla sig i gudarnas virtuella glans och går till strid mot alla otrogna. De otrogna ska med alla medel bekämpas.

Det intressanta uppenbarar sig när småpåvarna upptäcker att de har stridit på Djävulens sida. Utan att fatta bättre.

Då mörkar man. Tiger. Kommer med bortförklaringar. Lämnar scenen. Tröttnar. Kommer med mer bullshit.

Den svenska pokerscenen har tyvärr inte intresse av att krossa den här sjuka utvecklingen. Man bryr sig inte, vilket är ganska sunt. Att vara sund i en sjuk värld, kan vara ganska själsdödande för en själv. Bättre att låta döda själar göra sin Golgatavandring utan tillrop. De uppmuntrande tillropen är lite svårare att förstå, men allt handlar till sist om guden Mammon.

Då spelar det ingen roll att själen är död…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: