Bluff eller lögn?

· Okategoriserade
Författare

bluff

Att bluffa är själva essensen i poker. Det som gör spelet intressant.

Tyvärr verkar pokerspelare tro att bluffen/lögnen är den viktigaste essensen i det vardagliga livet också. En bra bluffare/lögnare får status i livet. Så är det inte, till många avslöjade lögnares förtret. De tror ofta det, men sanningen kommer alltid ikapp. Oavsett i vilken position du bedyrat din egen ärlighet och dina hederliga avsikter. När sanningen träffar, som en krocketklubba på smalbenet, så är du rökt. För tid och evighet, för vanligt folk. För några år, för pokerspelare och tidigare ”stolta samarbetspartners”. I min värld är ni rökta en bra bit förbi evigheten…

När någon synar er bluff vid pokerbordet, så förlorar ni en pott.

När någon synar era lögner i livet, försöker ni att mörka, censurera och tysta.

Om ni inte redan här ser hur annorlunda livet är, jämfört med spelbordet, så är ni förbannat rökta i er egen personlighet. Under alla år som jag arbetat emot hela den förljugna pokerbranschen, så finns det egentligen bara EN sak som stör mig. Det är inte den skeva marknadsföringen, för den har alltid funnits där. Det är inte ägarna till spelsajter och deras lögner/bluffar/bedrägerier, för något annat är inte att vänta av den sortens folk. Det är heller inte enstaka bedragares desperata kamp för att upprätthålla en ”heder” som de aldrig egentligen haft.

Jag stör mig heller inte på skribenter/bloggare/krönikörer, som av någon outgrundlig anledning sväljer allt de matas med av ”prominenser”(med deras egna mått mätt då). Jag tycker bara att de är ovanligt korkade, vilket jag ofta påpekar…Vilket får dem att tro ännu mer på skiten de matas med…

Inte heller bryr jag mig dess mer om redaktörer/moderatorer/sajtreppar/affar och annat tramsfolk som kutar andras ärenden för sin egen plånboks skull, eller för att få cred från andra redaktörer/moderatorer/sajtreppar/affar och annat tramsfolk. Hur mycket ni än har försökt störa mig genom åren, så har ni inte lyckats. Ni har oftast gjort er själva en bjoelletjänst med ert beteende och minskat trafiken på de sidor ni ville att trafiken skulle öka på. Jag vet att det är svårt att förstå just den här matematiken, för er, men för övriga är den ganska glasklar.

Det finns egentligen bara EN sak jag stör mig på.

Det är när människor som jag gillat och sett som ”vänner”. intelligenta och till synes med integritet, fläker upp arslet och blir rövknullade av pokerbranschens självutnämnda prominenser. Ni som tar avstånd från det ni VET är rätt, men ni vågar fan inte öppna varken käft eller laptop. Ni sitter och stödjer branschens lögner/mörkanden/censureringar/editeringar/tystanden etc. etc., bara för att ni tror att just det är det bästa för er själva.

Ni gör det största kardinalfelet ni kan göra i livet. Ni bluffar och ljuger för er egen person. För er själva.

Poker är kul, men livet är inte poker. Falskspelarna i livet går det sällan bra för. Jag skulle kunna räkna upp namn här, från pokerbranschen, men jag låter det vara. De som varit med några år, vet vilka som försvunnit av falskspelarna. Jag önskar bara att pokerspelarna hade lite bättre minne.

Allt handlar inte bara om sifferminne. Det finns fler som borde rullas i tjära och fjädrar.

Kan bli en ny hobby…

 

2 kommentarer

Comments RSS
  1. MR X

    Pokerspelare bryr sig endast om sig själva! Finns inte en lirare som har stake i kroppen och säger vad han tycker. Pinsamt att läsa all skit som kommer från visa bloggare. Glimne må vara mysfarbror men hur orkar man skriva 500 inlägg om tärningar gjorda av buffelbajs och kortlekar gjorda av toapapper. Glimne vill vara alla till lags och därför tar man aldrig en ståndpunkt utan att massan håller med. Nu är Dan inte värst utan det finns fler personer i denna bransch som gör vad som helst för att bli omnämnda. Kolla in pokerforum.nu i dag och för 6 år sedan. I dag är det inte poker som disskuteras utan bara en massa annat skit. Alla på pokerforum tror de är så duktiga och smarta men de åker ändå på blåsningar av en idiot som Cyntax. Smarta pokerkillen/moderatorn som ger Cyntax 60k för sin spelfond eller alla andra idioter som ger samma kille 100k för juridisk rådgivning då han på nätet säger sig kunna juridik. Folk ska inte säga eller bete sig som världsmästare när de har en intelligens som folket i lyxfällan!

    • LappRoffe

      Amen. Men försök att få pappskallarna att erkänna sina misstag…DET finns inte på tavlan. Då editerar/censurerar/mörkar man. En pokerspelare är ju, enligt egen utsago, så smart och så världsvan att man aldrig kan bli förd bakom ljuset. Man är för klok för att fatta felaktiga beslut. Speciellt ifall man är frontare för någon pokersajt/forum…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: