Märklig romantik.

· Okategoriserade
Författare

raggare

Jag har funderat på det här länge…

Varför måste folk alltid vifta med en ölburk, för att visa att de minsann har roligt? Kolla varenda raggarträff…alla viftar med ölburkar, utom grabbarna från Delsbo, de viftar med plastdunkar…

Man behöver inte ens gå till raggare. Varenda jävla granne och bekant är likadana. För att visa hur nöjd man är med tillvaron, så viftar man med en ölburk.  – Kolla här! Vi dricker öl! Kan man ha det bättre? Skål!

Det här raggarviftandet med ölburkar, eller för den delen ölglas, har blivit någon form av socialt bekräftelsebehov. Kolla bara Facebook. Var och varannan jävel söker uppmärksamhet genom att plåta fyllda ölglas. -Kolla här! Jag super! Fy fan vad frän jag är! Skål!

Några varierar med lite vinprovning och andra drar påhittade berättelser om gomseglets trumpetfanfarer efter en riktigt rökig singlemalt. Det är ju bara bullshit. Det man vill visa är att man super. Det är minsann fint. Jajamensann. Skål!

Jag följer ibland mina vänners olika resor på Fejjan. Hälften av bilderna är på ölglas. Gud vad pittoreskt. De behöver inte ens vara ute och resa. De plåtar tamefan ölglas även på Slobodans Pizzeria i Förortsholmen.

Vad fan handlar det om? Är man stolt över att dricka bärs? Är biran den enda anledningen till att man åker till Amsterdam, Prag, Budapest eller Säffle? – Kolla här! Jag dricker bira i Krylbo! Skål!

En annan variant är att man plåtar det man äter. Helst när man grillar. Då jävlar ska det visas hur köttslamsorna får sin konsistens på Webergrillen. Oxfile’, kycklingspett och väldigt speciella korvar ska grillas, marineras och ätas…Men det slutar tamefan alltid i en bild på ett ölglas. – Kolla här! Jag super också! Fy fan vad gott! Är ni avundsjuka?

Nej, inte ett dugg. Förvånad kanske, men inte avundsjuk. Förvånad över att så många anser att ett glas pilsner är så jävla mäktigt att man måste dela det med alla man känner. För mig är det bara en pilsner.

Men förmodligen är det väl bara jag som är konstig igen…

 

 

 

 

4 kommentarer

Comments RSS
 1. Omalley

  Ja, du är konstig men… 😉
  Jag har själv en hatkärlek till alkoholen, skulle inte gnälla om den blev totalförbjuden!

  • LappRoffe

   Att förbjuda olika företeelser fungerar inte alls. Det öppnar bara för en illegal marknad.
   Bara att kolla pokersvängen, Frippe.
   Det jag är ute efter, är att man borde sluta att romantisera kring skadliga grejer.

   Brännvin och knark är skadligt. Det vet alla. Likförbannat måste folk öppet visa att man är en sprit/drog- romantiker.
   Jag förstår helt enkelt inte varför.
   Jag förstår inte det fräna med att vara dyngrak. Jag ser inget fränt eller romantiskt med att bombhota flygplan heller.
   Jag ser inte det manliga i att slockna kl. åtta på en pokerkväll.

   De värsta missbrukarna blir ofta kultförklarade. Jag vet inte varför.
   Är det för att ”vanligt folk” ska ha något att snacka om?

 2. Fredrick Forsström Johansson

  Jag håller till fullo med om att det är andefattigt och konstigt att folk känner att de måste visa att de dricker bira genom att knäppa ett foto som sedan postas på facebook.
  Men, jag vet att folk (inklusive) mig själv kan känna hur kroppen släpper ut endorfiner när jag ser en bild av ett gott öl eller kanske till och med bara hör namnet på på biran.

  Såg på en dokumentär som handlade om droger (kokain), och det har gjorts studier som visar att om man har testat kokain till exempel så kommer hjärnan och kroppen ihåg känslan och man blir automatiskt glad och får ett litet rus av bara det.
  I och med detta så tror jag då att detta även kan appliceras på alkohol som ju är den mest utbredda av drogerna, trots att den är laglig.

  Det är bara mina 5 cent.

  Det var morsan som berättade att du skriver blogg och jag har nu spenderat cirka 5 timmar åt att läsa varje inlägg du skrivit och kommit fram till att du är otroligt begåvad i hur du formulerar och skriver. Det är spänning, njutning, glädje och stundvis stundvis sorg. Allt inslaget i ett norrländskt textinferno.

  Kul att du delar med dig så öppet om vad du tycker och tänker och delar med dig av dina erfarenheter.

  Mvh: Fredrick i Stureby

 3. LappRoffe

  En högst oväntad kommentar, men välkommen, Fredrik. Lägg in dig på min Facebook och PMa ditt telefonnr. Just nu är jag ganska sliten, men det lugnar sig om någon vecka…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: