Stand up guys.

· Okategoriserade
Författare

stand up

Nej, jag har inte sett filmen, men jag fantiserar kring titlar igen. Precis som jag brukar göra ibland. Jag läser rubriken och bildar mig en egen lilla sjuka uppfattning i min skruvade hjärna.

”Stand up guys”…vilka är det? Vilka är de för dig själv. Alla mina egna har passerat 50-strecket, även om några hasar efter med några år. Men att se dessa far-och morföräldrar läxa upp wannabegangsters kring 20-25 är en fröjd för ögat och själen. Herrejävlar vilka historier jag skulle kunna berätta…Klassiska missbedömningar från en yngre generation, som oftast slutar i smärta och plåster. Går du emot en rutinerad gubbe, så spelar det ingen roll om du själv är 20 och han är 70. Han käkar upp dig utan pardon. Han njuter av det dessutom. Tuggar lite mer än vad som behövs.

Nästa filmrubrik är ”The paperboy”. Vad kan det vara då? En pappersprodukt av manligt kön? Mmmm…såna har jag sett många av. Mycket snack, mycket text och ingen verkstad whatsoever. När skiten träffar fläkten, försvinner papperspojken som ett A4-ark, skickat under en dörr, för vidare singlande i en skitig trappuppgång. Sedemera kommer han tillbaka, som den som håller med kärringen i tvättstugan. Hon som skriver OBS-lappar om att rengöra luddfiltret…

”Game of thrones 2”. Vem tar tronen? Takborraren eller lokalpolitikern? Narcissismens svärd kommer att svingas. Sköldar kommer att splittras. En ny dag randas. En ny dag utan bedragare i pokerbranschen. En ny dag då människor, moderatorer, skribenter, förtroendevalda(ha ha) och övriga kringtjänstare drar åt samma håll. En ny dag då lögnare och scamartister  doppas i tjära och fjädrar och skickas till Marbella, Mallorca eller Grekland. Jag själv väljer att citera dansken Aragorn från Ringentrilogin: – It’s not this day…

”The following”. Den rubriken har jag fått nog av. Jag vet vilka som är the following och jag kommer troligtvis att ta mitt straff, efter att vederbörande fått ta del av vad en ”Stand up guy” egentligen är.

”Chasing mavericks”, låter lite som alla de här pappskallarna som följer strömmen utan att tänka själva. Så fort en våg dyker upp, så surfar man på den. Även när man ramlar av brädan, så tror man att man står upp fortfarande. Inte ens när man står med skallen begravd i en halvmeter dy, kan man medge att man ramlat av brädan. That’s the spirit boys. Jag tycker att vi haft nog av den här sortens idioter, både inom poker och politik.

”En oväntad vänskap”. Ja faktiskt, men en vänskap med MIG leder ofelbart till problem, så jag muckar namnet.

En annan film heter ”360”. Den ska tydligen handla om hur livet går runt i en cirkel. Hoppas jag själv hamnar i den cirkeln nån gång. Eller kanske inte. Det vore tråkigt. Livet ska se ut som en hjärtfrekvens på en sån där blipp-apparat som de har på lasarettet. När det blir ett rakt streck så vet man vad blippen är slagen.

”Mördaren ljuger inte ensam”…Nu blir det svårt…Men jag kommer osökt att tänka på Andreas Oscarsson som avrättades med två skott i skallen, i samma rum där hans lilla son befann sig. Ingen har ställts till rätta för mordet och ingen kommer förmodligen att göra det heller. Cold Case Sweden i vanlig ordning… Vem var Andreas? undrar nog några.

Jo, det var han som skapade ”Pokerlistings”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: