Att flåsa.

· Okategoriserade
Författare

timell

Har ni tänkt på att Martin Timell alltid flåsar i TV4-produktionen ”Äntligen hemma”?

Han pustar och stånkar, för att det ska se ut som att det är han själv som gör allt jobb. Proffsflåsande. Egentligen är det helt andra gubbar som gör jobbet. De flåsar inte i onödan. Lite kul att se Timell hålla i en latexpistol och förklara hur man kan dölja missar med latex eller acryl. Sedan ser man en grov snickarnäve dra mjukfogen. Långt ifrån Timells egna frökenhänder. Men han flåsade genom hela proceduren. Timell alltså.

Allt är bara bluff som vanligt. Timell är en klant när det kommer till att bygga. Han var nattskötare på StGörans psyk en gång i tiden. Byggare blir han aldrig. Trots allt flåsande. Odräglig är han däremot, enligt samtliga riktiga byggare som arbetat med flåsaren. En tönt, helt enkelt.

Har ni tänkt på en annan sak? Alla ni som har flyttat någon gång i ert liv. Det finns flåsare även där. Folk som pustar och stånkar innan de ens har lyft upp bokhyllan Billy som väger hiskeliga sju kilo. Tänk på det, nästa gång ni behöver hjälp med att flytta något. Flåsaren finns där. Han vill förstärka ett pajasjobb till något som orsakat allvarliga frakturer i hans syltrygg. Allt för att du själv ska ha dåligt samvete för att du bad om hjälp.

Flåsaren vill påskina att han gjort ett jättehästjobb, även om det bara handlat om att bära en blomkruka till en bil. Han vill bli belönad. Han skriver bloggar om sina ömma axlar och förklarar hur jävla förträfflig han är som hjälper sina bekanta. Han flåsar även när han skriver.

Jävla skitfolk.

Jag har flyttat fler gånger än jag minns och jag har hjälpt folk att flytta ännu fler gånger. Jag har aldrig flåsat och jag har aldrig begärt en krona som ersättning. Vissa flyttar har jag krävt en platta Mariestad för, men när det visat sig att plattan var tom natten innan, så flyttar jag ändå. Som enda nyktra flyttgubbe…

Själv har jag sällan fått hjälp. Några av mina ”best buddies” har naturligtvis ställt upp när det krisat, men ingen av de jag själv hjälpt att flytta har någonsin haft tid.  – Å fan, var det nu i helgen? Sorry men jag ska till Dalarna då…- Nej, det var inte den här helgen, utan om två veckor…- Å fan, då ska vi åka till Dalarna igen, sorry Roffe, hoppas det går bra…

Bokhyllan Billy kommer framöver att planteras i arslet på några av mina forna bekanta.

Då kan de flåsa. Rör mig inte i syltryggen…

8 kommentarer

Comments RSS
 1. antikrist

  Flyttar du till Malmö så lovar jag att hjälpa dig flytta Roffe, det har du mitt ord på.
  Fast du får själv ta ner bohaget till Skåneland, men väl här så ställer gamle anti upp.
  Jag lovar dessutom att inte flåsa, i varje fall de närmaste tjugo åren. Sen kanske jag gör det av åldersskäl hehe…

 2. Pokerstar

  Ifall du behöver hjälp att flytta in saker i lägenheten i Sthlm, så säg till när (Ifall du tror min syltrygg håller) Jag gillar ju att slicka arslen, så jag kan fortsätta med det om du vill…när jag ändå tydligen är igång

 3. LappRoffe

  Gamle anti! Jag trodde ett tag att du försvunnit för gott och planerade att skriva en krönika om dig. Jag kanske gör det ändå. Måste nog bara göra en gästblogg i min egen blogg…

 4. LappRoffe

  Malmö kanske inte är så tokigt ändå, nu när jag tänker på det…

 5. antikrist

  Nä jag har inte försvunnit, har varit utomlands ett tag. Du fick ju förresten förslaget att husera under samma tak som gamle anti här i cyberspace men du tackade nej. Men inga hard feelings från min sida…:-)

  Vilken ”överraskning” förresten att utredningen mot 5050 har lagts ner. All cred till Leonid Brezjnev på Pokerforum (vem det nu må vara muhahaha) som förutspådde det för länge sedan.
  Hade jag blivit blåst på mycket pengar av några tomtar som inte bodde alltför långt borta så skulle jag ta lagen i egna händer, men jag är kanske osvensk. Här knyter man näven i fickan och sen är det inte mer med det. Patetiskt…

 6. Niclas

  Nu ska jag göra dig lite besviken Lappjävel jag har fått ”äran” att ha Timell här hemma ett par dagar för att bygga en frigga ( nej det var inte jag som ansökte utan frun i huset) och trot eller ej jag hade nog samma känsla som du beskriver MEN ”flåsarn” slet som ett djur kom 06:30 varje morgon åkte 20:00 varje kväll , Bygget flöt väl inte på riktigt så bra som det framgår i tv han fick hjälp av 1 målare, 1 inredare och 1 snickare nån dag och visserligen fick både jag och grabben hjälpa till lite.men det var för det var hyffsat pressat med tids schemat för att hinna sända det på burken. En sak han var fenomenal på det var att snacka jösses killen har kronisk mun diare men en del storys han drog var hysterskt roliga bla när han besökte Bin Ladens broder som han e polare med.

 7. j-nhkjhk

  Timell utför alltid arbetet själv. Denna gången har du fel Roffe.

  • LappRoffe

   Bullshit. Han utför de få arbeten han klarar av. Resten görs av utvalda proffs. Denna gången har jag rätt igen. Jag känner flera som jobbat i produktionen. Samtliga med hörselkåpor på, av anledningar som Niclas snuddar vid tidigare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: