Vad vore livet utan logistikproffs?

· Okategoriserade
Författare

schenker

Tack för att ni finns Schenker. Ni är de bästa bland…ja de som finns, typ…eller inte…

Läget är som följer. Mitt avgassystem separerade totalt, mitt under ett jobb som jag lovat göra under sportlovsveckan. Biljäveln lät som en B52a och jag insåg att jag måste skrämma ner ljudet för att inte bli tagen av snuten. Rotade i alla lådor jag har och hittade en ljuddämpare till en Triumph Truxton som gick att meka dit. Javans gamla pipor hade en helt annan dimension. Haggan gick bananas som vanligt, för att jag snodde hennes grejer, men en gammal krigare bryr sig inte så mycket om vad fruntimmer tycker, såvida de inte vill vänslas, men sånt hålls vi inte med här inte.

Beställde prylar direkt från skruvat.se. Bra priser och snabba leveranser. Schenker kör hem skiten för 250 spänn. Hem till dörren. Fort. Bra. Precis vad jag behöver, eftersom jag tagit ledigt från jobbet för att meka bil.

Nu blev det ju inte så…

Schenker ringde redan i fredags och förklarade att jag skulle ha mina grejer på måndag förmiddag. Kanon. På måndag förmiddag ringer de igen och säger att det inte fungerar. Jag har alltså en postadress i Mariefred, men infarten till området där jag bor, tillhör Gnesta. Alltså kan de inte leverera. Det tillhör Schenker Stockholm. Men de kan lösa skiten genom att skicka mitt förbannade avgasrör från Västerås till Stockholm, och med lite tur så har jag skiten på onsdag.

Varför hamnade avgasröret i Västerås, till att börja med? Skruvat.se ligger i Norsborg, i Stockholm. Varför kan man inte leverera ett paket, bara för att infarten till fastigheten ligger 200 meter in på en annan kommun?

Hur i helvete fungerar cheferna på Schenker? Ser de inte hur pengarna rinner ur företaget? Idioter.

Mitt förbannade avgasrör åkte alltså från Stockholm till Västerås, för vidare planering att skickas tillbaka till Stockholm, för att sedan eventuellt levereras snabbt och fint till min dörr i Gnesta. En vecka senare…

Jag blev naturligtvis förbannad(no surprise) och ventilerade alla svordomar jag någonsin lärt mig för Schenkeridioten i andra änden av luren. Jag satt med två lurar då, men Bredbandsbolaget vågade inte svara…

Det slutade med att jag fick åka till Strängnäs för att få mitt förbannade avgasrör. Stämde träff med chaffisen för Schenker och vi träffades vid brofästet. Jag kunde ju inte skälla på honom, han körde ju bara.

Men vi enades om att världen var uppochner och att ”hemkörning” fått en ny innebörd.

Betala 250 spänn och kör hem skiten själv.

Lysande affärsstrategi Schenker…

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: