Människors sanna ansikte.

· Okategoriserade
Författare

fup

Jag har tidigare i mitt liv arbetat inom psykiatrin. Många år inom rättspsykiatri, men det är en skruvad värld som jag lämnat för över femton år sedan. Intresset för konstiga människor finns fortfarande kvar och intresset för kriminella och deras egna mekanismer likaså. Det är faktiskt ett ämne som fascinerar och skrämmer mer än en lallare som inbillat sig att de ska bli deckar/thrillerförfattare. Oftast ser de att deras egna föreställningar om en trovärdig bok, överträffas med råge av verkliga historier. De blir förvånade över människors mekanismer. Människors sanna ansikte.

När man läser olika förundersökningsprotokoll(FUP), blir man förvånad över hur vissa människor tänker och vilka värderingar de egentligen har. Folk som verkat ganska vettiga offentligt, framstår ofta som kompletta idioter i en FUP.

I en FUP förklarar du för polisen hur du har upplevt en viss situation som lett till polisanmälan. Ibland lämnar du din story direkt, eller så får du vänta i ett par år(varit där själv), beroende på prioriteringsgrad och annat fåneri som överskuggar den svenska ordningsmaktens effektivitet. Oftast handlar det om kanelbullar.

Jag plöjer FUPar ibland. Ganska ofta faktiskt. Ett litet intresse jag har och ett sätt att ta reda på hur människor jag interagerat med fungerar. Det är ett förbannat effektivt sätt att ta reda på vem som är vem, eller vem som är den han/hon utger sig för att vara offentligt. FUPen ljuger aldrig. Det är folk som ljuger.

En av mina favorit-FUPar handlar om ett par som var ute och firade nyår hos bekanta. Det verkar inte ha varit en helt gemytlig tillställning, eftersom vårt par genast började att anklaga en annan festdeltagare för pedofili. En ganska allvarlig anklagelse faktiskt. Grabben var 36 och tjejen var 19.

I min värld och i svensk lag är man myndig vid 18. Man kan faktiskt bli Statsminister vid 18 och man bestämmer över sitt eget liv. Så var det dock inte i vårt allvetande pars värld. Där var man pedofil, ifall man hade ihop det med en sjutton år yngre tjej. Så var det. Oavsett om pedofili handlar om könsumgänge med barn. Sjutton år…

Vårt vackra par fick frågan, på festen, om var de drog gränsen för pedofili, eftersom grabben i förhållandet var tio år äldre än moatjen som gick bananas över pedofili…Man tyckte gemensamt att gränsen gick vid tio år…

Den pedofilanklagade fick naturligtvis nog tillslut och spöade skiten ur grabben som muckat gräl hela kvällen. MMA-tränad ströp han ut fåntratten som stod och gapade i trappuppgången. Ganska enkelt MMA-trick. Sen drog han därifrån, med en blåtira orsakad av grabbens fruntimmer.

Vårt vackra par kutade naturligtvis till snuten och skrek om mordförsök. Allt för att få pengar. Gamla kompistjyvar gör allt för att få pengar. De golar utan att tveka…

Skitsamma, det är en lång story, men domen löd på misshandel, villkorligt och åttatusen i böter.

Jag undrar om betalningen för golningen ens täckte flygbiljetten?

 

Ett billigt pris för allmänheten, att både få se arslet och ansiktet,,,

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: