Dreaming is free.

· Okategoriserade
Författare

nyår

Sportjournalisterna förnekar sig inte. De är oftast lika kassa som vanliga journalister. Inför det nya året ska ju de här lallarna som aldrig blev idrottshens själva, förutspå en massa skit inför 2013. Hej å hå…

Förvånansvärt många tror att det svenska damlandslaget i fotboll kommer att vinna EM. Man grundar denna profetia på en ny förbundskapten. En kapten som ser ut som en gammal farbror, men som kan klösa gamla lägereldslåtar ur en svart gitarr. Man glömmer bort att damlandslaget består av fruntimmer som nickar med hjässan samtidigt som de blundar. Som tåfisar och skriker hysteriskt i 90 minuter och ibland längre än så. Med målvakter som inte kastar sig, utan lägger sig. Med utespelare vars tekniska bollkänsla är helt jämförbar med förlamade bävrars känsla för just detsamma…

 

De flesta anser, helt naturligt, att Zlatan som vanligt är den största svenska stjärnan, men det finns alltid någon klotnacke som röstar på Pia Sundhage, eller Lotta Schelin. Eller varför inte Gabriel Landeskog, vem fan det nu är.

Årets internationella stjärna kan bli allt från Tyson Fury, Djokovic, McIlroy, Messi, Federer eller Stephan el-Shaarawy. Men det fanns ganska många som mindes att det fanns en grabb som heter Usain Bolt. Men Sundhage fanns med i diskussionerna här också…

 

Det är ganska kul att läsa idioternas profetior, men jag blir förvånad över EN sak. Pokerbranschen nämns inte med ett enda ord, eller ett enda namn. Det känns förjävligt. Denna landets största idrott, med internationella världsstjärnor som är mer vältränade sportutövare än den där jävla Northug någonsin kommer att bli. Med en förbundskapten  som inte bara ser ut som Sundhage, utan även spelar banjo på hög nivå.

Sportjournalist Rosenberg borde ta tag i de här bitarna. Dessutom borde han önska sina läsare ett gott nytt år, istället för att mala om rakeraces i vanlig ordning. Uppdatera!

Inse att triljardknatten är större än Usain Bolt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: