För vems skull?

· Okategoriserade
Författare

angelyne

Jag har haft de där provokativa diskussionerna med fler fruntimmer än jag kan minnas. Det är alltid lika roligt och alltid lika ologiskt. Men roligt.

Jag kommer ju själv från en tid då tjejer inte ens rakade sig under armarna. Än mindre mellan benen. Silikon var bara ett gummiliknande medel som man använde för att dra fogar i badrum och vid diskbänken.

Botox hade ingen jävel hört talas om, förutom vissa veterinärer.

Härom dagen hörde jag en fjortisbrud, på fullaste allvar, anse att kroppsbehåring var något onaturligt och skulle tas bort. Jaså jaha?

Mina egna debatter med olika fruntimmer har ändå varit ganska oskyldiga, med dagens mått mätt. Vi snackade mest om smink och kläder…

– Men hörru, varför måste det ta flera timmar för dig att få på dig kläderna, bara för att vi ska ut och träffa folk?

– Jamen, jag vill ju vara fin när vi ska ut. Det är för min egen skull.

– Men om det vore för din egen skull så skulle du ju trippa omkring härhemma också, i kort kjol och nyllet fullt av smink?

– Men det är ju inte bara för MIN skull, utan även för DIN skull. Jag vill ju vara fin så att du kan vara stolt över mig.

– Men om det vore för MIN skull så skulle du ju trippa omkring härhemma  också, i kort kjol och nyllet fullt av smink…Kom igen nu, det handlar ju bara om en tävling er tjejer emellan, eller hur? Eller för att sprätta lite för hannarna…

– Äh, du fattar ju ingenting. Jag är klar om 45 minuter…

 

Jag ser tillbaka på hur det var för länge sedan. Det var likadant. Men ändå helt jävla annorlunda. De enda s.k. skönhetsoperationer som gjordes, var ifall någon stackare hade stora utåtstående öron.

På sjuttiotalet kunde man beställa knulldockor via någon diskret handlare. De såg ut som fan. Jättepattar och jättemun. Truten formad som ett ”O”. Inte tillstymmelse till könshår i skrevet och oftast en blond peruk på skallen. Reklamen ville dock göra gällande att ”Lucy” hade ”hud som kändes mer äkta än riktig hud”…

40 år senare vill dagens damer se ut som knulldockan ”Lucy”. De fixar brösten så att de ser ut som en hörnflagga som bär två basketbollar. De sprutar nervgift i ansiktet för att bli en deadringer av Kajsa Anka. De rakar bort/eller vaxar bort varenda ”onaturligt” hårstrå som kan tänkas infiltrera deras kroppar. De kör med ”extensions” där de ”naturliga” hårstråna inte har vuxit i den takt de önskade.  Och de känner sig helt naturliga. ”För alla gör ju så”…

Jag är inte helt bekväm med dagens skönhetsideal.

Själv har jag sett likadan ut i 40 år. Ungefär likadana kläder också. Jag brukar vara hip vart åttonde år ungefär och däremellan är jag hopplöst ute. Jag har aldrig känt att jag måste tävla med någon om utseende eller outfit. Vart jag än ska, är jag klar på en kvart. Man sparar mycket tid på att vara en slusk. Tid som man kan ägna åt att studera fruntimmer. En av mina favorithobbies.

Men jag är glad att jag inte är 22. Fy fan. Tänk bara vilket jidder innan man ska ut och fika…

– Men hörru, ska vi inte gå ner och ta en Latte hos Noppis som vi bestämt?

– Jag går ingenstans innan mina läppar har läkt och dessutom har jag inte hunnit vaxa hönan ännu.

– Men du behöver väl för fan inte flexa hönan över en latte lixom?

– Jamen jag vill ju vara fin när vi ska ut.

– Hur länge tar det innan läpparna gått till sig?

– Äh du fattar ju ingenting. Jag är klar om två veckor. Du kan ju alltid ta och raka och sminka dig själv under tiden…

 

 

 

 

9 kommentarer

Comments RSS
 1. Gabriel

  sa Sant och mycket bra skrivet som vanity

 2. LappRoffe

  Något i samhället är förbannat krokigt, när småtjejer mellan 8-12 år ska bära stringtrosor. Jag må vara en dinosaurie som vägrar att utvecklas, men den här utvecklingen vill jag inte vara med om…

 3. Tomas

  Vi måste ju ha lämnat apstadiet på något sätt..
  Jag tror att första människan var en apa som var en hipster och bestämde sig att det var inne med hårlöst.

 4. Levve

  Du använder ju samma argument själv, för att rättfärdiga ditt Guiness-långa rövskägg och ditt näshår som får amazonas att likna ett kalhygge!
  ” jag gör det ju för din skull ” och
  ” det är ju för dig jag vill vara såhär, mitt hjärtegryn”
  Faan, till och med Talibanerna tycker ju att du är lite små ofräsch!
  God Jul på dig Lappjävel!
  Barikaderar du källaren och softar med nån polare i år igen?
  Se till att inte fastna i skorsten den här gången bara..!

  • LappRoffe

   Ha ha, Dr Levvander förnekar sig aldrig.
   Min jul blir perfekt. Jag slank undan i år igen. Kommer att sitta för mig själv och fundera på vid vilken temperatur en mörk Havanna smakar som bäst och hur man rullar den optimala jompan med filter. Sen ska jag köra igenom Halo 3, bara för att vara på tårna ifall jag får fyran i julklapp. Äh jag köper den själv. Jag kommer dessutom att jobba som fan under hela ”jullovet”. Kan inte bli bättre. Min dörr är dock öppen för alla vilsna själar som inte riktigt fattat det här med Jesus kontra köphysteri. En näshårstrimmer kanske vore nåt? Jag önskar mig en sån. Kan man ansa röven med den också? Kanske bäst att börja med näsan…

   • generationX.se

    Kan varmt rekommendera El Dorado 12-årig, om du är en sugar tooth och den 15-åriga om du vill ha något mer komplext. Have a good one!

   • LappRoffe

    Gillar Pampero, när jag får fingrarna på den. Den lilla skinnpåsen är ganska kul också. Förvarar min GPS i den numera. Men jag gillar också Havannan. På något sätt känns det som att jag hjälper mina vänner på Kuba.

 5. Levve

  Man bygger alltid laget bakifrån och upp, börja med röven! En trimmer kommer med posten.
  Funderar också på att ge mig själv ett tv-spel i julklapp. Call of Duty släppte ett nytt lir för några månader sen. Alltid kul att panga lite.
  Blir en jul på hemmaplan i år. Orkar inte med några större projekt, så det blir lugnt och stilla med the ususal suspects i släkten.
  Har hållit mig undan julborden så gott det går i år. Försöker bli av med några lyxkilon, har tröttnat på att växa ur brallorna titt som tätt. Även om dom har upp till 9XL på Dressman!
  Julklappar köper jag knappt längre. Är less på folks dåliga skådespel vid paketöppningsceremonin, inga Oscars där inte..
  Dejtar en ovanligt trevlig donna just nu, hon får några mjuka klappar och ett stenhårt paket när tomten och renarna dragit vidare till Rovaniemi!

  Antar att hela kommunen frågat dig ”om inte du kunde vara gullig och ställa upp och vara tomte i år”, varpå du mumlat nånting om konvertering och islam.. =)

  • LappRoffe

   Men va faan, om man börjar med röven…hur kul är det då att trimma näshåren direkt efteråt?
   Jag tycker faktiskt att du ska våga dig på ett litet äventyr den här julen. Någon av dagarna kliver du på ett tåg som går mot Eskilstuna/Strängnäs. 35 minuter senare hoppar du av vid Läggesta. Du spanar lite försynt över parkeringen och ser en iskall skägglurk stå lutad över taket på franskarnas svar på en van. Svart bil, svarta kläder och en svart syn på tillvaron. Men snygg är han.
   Han tar dig med till ett ställe du aldrig kommer att glömma. Eller två. Kanske tre.

   Risken finns att du blir kvar i Sörmland. Damerna på det lokala haket är både trevliga och ”välkomnande”.
   Se där vad en liten omskrivning kan göra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: