Min karriär som tandläkare.

· Okategoriserade
Författare

banan

Han var förbannat odräglig.

En av få ”rika” finnar på den tiden. Med farsans pengar åkte han Camaro och glassade omkring på våra stamhak.

Han såg egentligen förjävlig ut. Svarta glasögon Wayfarerstyle, en stor jävla näsa och en svart buskig mustasch som hade platsat i vilken tysk porrfilm som helst. Dryg som fan dessutom, men det värsta var faktiskt hans tänder…

När han log sitt överlägsna leende, såg det ut som om han försökte svälja en övermogen banan på tvären.

Jag ogillade den där banantruten från den första gång jag såg honom, men det fanns liksom vissa regler som även vi anarkister var förväntade att rätta oss efter. Bananen var fridlyst. Att nita Bananen var som att slå Carl Philip på käften på Stureplan. Det skulle kunna leda till repressalier.

Efter ytterligare en våt afton på Restaurang Casper, en onsdag kväll, hamnade vi såklart vid ”Ellin Grilli”. En korvkiosk på hjul som enbart sålde jävligt tjocka och jävligt feta korvar. ”Ryssän kyrpiä” (Ryska kukar).

Jag stod lite snyggt i kön och hade beställt ett par kukar, när någon jävel började att putta mig i ryggen… ”Flytta på dig svenskjävel, för här kommer Direktören”, sa idioten och trodde att jag inte förstod finska.

Mitt sällskap som var med, förstod redan här vad som skulle hända.

Jag vände mig om och frågade om han hade varit på maskerad. Med tanke på brillorna, jättenäsan och porrfilmsmustaschen…Visst försökte han att slåss, men det sket sig efter att min vänster klöv hans brillor i två delar och min höger skickade honom raklång i gruset…precis framför en polisbil.

– Stick nu Roffe, fort som fan, sa Jussi som stod bakom mig i kön.

Jag drog till den vinröda Amazonen som rattades av Berit den kvällen, och sa bara att det var dags att dra. Berit tappade kopplingen ett par gånger och snuten prejade in oss bakom Sokos.(finsk supermarket).

Jag klev ur och fick visa leg. Förklarade vad som hade hänt och blev portförbjuden i Finland i en vecka. Ganska maxat. Portad i ett land. Snuten skulle åka ner och förhöra offret också, men jag kunde nog räkna med ett halvår bakom galler, tyckte den chefigaste av snutarna.

Det visade sig att min polare Jussi var polare med en av snutarna, fotbollsspelare båda två, och snuten litade på sin polare från fotbollen. Själv satt jag landsförvisad på en bänk i Haparanda och väntade på mina korvar. Två tänder hade fastnat på varsin sida om min långfingerknoge. Det är de ärren som fått mig att skriva den här storyn. Jag råkade bara se dem.

Jag sket naturligtvis i min landsförvisning och åkte tillbaka till Finland redan på lördagen. Träffade självklart ”Bananen” och blev förvånad över hur snygg i truten han var. Nya brillor också och en helt annan approach…

Jag frågade lite stillsamt ifall han ville ha en fortsättning på vår beef. Om så var fallet så lovade jag honom att döda honom exakt där han satt.

Nej. Han ville inte fortsätta. Däremot ville han bjuda mig och alla vid mitt bord på en gratis kväll. Så blev det.

Vi lät ”Bananen” vara i fortsättningen. Han hade blivit ödmjuk. Han var inte alls lika kaxig mot svenskar som han ansåg sig stå över i framgång. Han kanske lärde sig något. Vad vet jag.

Med sina nya tänder och sin aldrig sinande plånbok, fick han brudar som vi andra bara kunde drömma om. Men det var helt okej. Han anmälde aldrig mig och det gjorde att han fick vara. Han själv blev aldrig okej och borde nog ha tagits om hand redan på den tiden. En annan story…

Men på något sätt tycker jag ändå att jag gjorde min plikt som tandläkare. Att se ut som en banan i truten kan ju inte gynna nån jävel.

Hellre en vitblästrad brygga och en ödmjukhet inför livet, än en tvärställd banan och en tro på att man kan peta på folk hur fan som helst…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: