Rasist? Vem jag?

· Okategoriserade
Författare

Jag är tydligen rasist. Jag vågar ifrågasätta flyktingpolitiken i det land jag bor i. Då är man per automatik rasist.

Det här är jag. Jag vågar inte visa mitt rasistiska ansikte för någon.

Jag är rädd för vad journalisterna skulle kunna göra med mig, ifall jag lät min gröna förklädnad falla. Jag är i min fulla rätt att se ut så här. Mitt passfoto ser ut så här. Jag ser ut så här när jag kör buss eller undervisar i svenska på högstadiet. Ingen vet egentligen vem jag är, men det är min fulla rätt att vara en gubbe med ett grönt skynke över huvudet…

 

Vi snackar om den här bagen i en annan blogg, http://www.dybban.blogg.se.

Mest är det väl jag som snackar, som vanligt, men jag saknar alla politiskt korrekta människor som alltid ska visa sin förträfflighet när olika ämnen ska avhandlas. Varför dödar ni inte mig den här gången. Er högsta önskan är ju att döda mig både bokstavligt och på riktigt.

 

Vad säger ni om att att jag inte ser människor som ”ras”?

Jag ser ju människor som en art bland andra däggdjur.

Ni som gapar om rasism, ser alltså människor som olika raser. Jag gör det inte.

Hur fan kan ni kalla folk för rasister, när ni själva ser på människor som olika raser? Det är min fråga.

Jag ser på människan som en art.

Kalla mig gärna artist…

 

 

1 kommentar

Comments RSS
  1. Fredrik

    ”Kalla mig gärna artist…”
    Den var bra, intressant vinkling som jag inte tänkt på själv innan. Brorsan min bor i USA sedan slutet på 80 talet, jag är där och hälsar på då och då. Om vi går ut på en krog och sitter och snackar med varandra, gissa vilket språk vi snackar!
    Hur ofta har vi inte hört att invandrare i Sverige borde snacka svenska när de är på offentlig plats, ta seden dit man kommer!
    Frugans brorson växer upp i en förort i Stockholm, på hans skola är det fler ungar som inte har svenskt ursprung än vad det är med svenskt ursprung. De flesta ungarna tror jag är födda i Sverige och är därmed Svenskar. Poängen är att grabben själv aldrig någonsin har nämnt varifrån någon av hans polare kommer ifrån, han reflekterar inte över det, för honom är det naturligt. Hoppas att han har kvar den synen när han blir äldre. Det är så skönt att se det. Själv bor jag på Gotland och här är det inte lika vanligt med vare sig 1:a, 2:a eller 3:e generationens invandrare, vilket gör att det fortfarande är relativt vanligt att man ser ner/dömer dessa fortare än vad vi gör med ”ursvenskar”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: