God Jul för helvete…

· Okategoriserade
Författare

 

 

Mitt årliga trauma närmar sig med stormsteg. Är det något jag hatar så är det julen. Jag grejar inte det här. Jag har försökt flera gånger, men jag har fått influensa varenda gång. Jag som aldrig annars är sjuk…

Min bollformade kropp brukar tala om för mig att jag inte ska pyssla med vissa saker. Så länge jag gör saker som jag trivs med förblir jag frisk. Annars får jag influensa. Jag fick influensa när morsan skulle komma och hälsa på i Huddinge, när holländarna skulle komma också, och varenda gång när jag ska fira jul för att någon annan anser att jag måste ställa upp.

 

Jag hatar verkligen julen. Den förljugna högtiden som ingen jävel ens vet varför man firar. Men jag har klarat mig undan många gånger. När jag arbetade inom vården var det kanon att ta på sig jobb under hela julhelgen. Storhelgstillägg och avslappnad verksamhet var guld.  Jag jobbade nog varenda jul under åttiotalet. De jular jag inte jobbat har jag haft influensa.

 

Vad beror det här på?

Kan det vara alla barndomens jular, som började så bra men som slutade i misär? När föräldrarna trodde att barnen sov, korkade upp och levde fan hela natten? Jag vet bara att jag brukade låsa in mig själv med mina leksaker.

 

Att få julklappar av sin egen syster var stort. På något sätt kändes det som att vi ändå tyckte om varandra då. Jag minns de där julklapparna jag fick av henne…

Jag fick en LP-skiva med ”Fläsket brinner”.  Jag som bara lyssnade på klassisk rock och Povel Ramel. Proggsvängen var inte för mig, men syrrans strategi var äckligt förfinad. Jag hade skivspelaren och hon hade bandspelaren. Alltså köpte hon en skiva som hon själv ville ha och bandade den från min skivspelare. Det är syskonkärlek på riktigt.

Två år i rad fick jag samma bok av henne. ”777 gåtor”. Två år i rad…Så engagerad är en storasyster när det kommer till julklappar. Hennes egna psykbryt när ridstövlarna hade varit av fel märke, tänker jag inte ens gå in på, men invektiv som kärringhora och fitthagga hittade sällan sin samklang med bjällerklangen av föräldrarnas grogglas…

 

Förra julen var perfekt.

Då satt jag och Beson här och snapsade OP och LinieAqvavit. Vi spelade poker och x-box som snorungar och käkade gott mellan varven. Jag tror nog att det var min bästa jul någonsin. Ingen fick julklappar och ingen ville ha julklappar.

Bara två jävligt gamla vänner som gillar varandra.

 

Jag planerar redan en flyktväg för kommande julhelvete…

 

 

8 kommentarer

Comments RSS
 1. Olle

  Här har vi 100% olika inställning. Älskar julen med mina barn. En 5:åring o en 2:årig dotter. 5:åringen är,min son julklappar, tända ljus, tipp tappsången, kramar plus allt. Inklusive nubben mmmmm

  • LappRoffe

   Jag respekterar det till 100% och då är vi nere på noll igen Olle. Jag kräver inte att någon ska följa min egen väg och jag ser nog avundsjukt på DIN väg, men jag vet också att du förstår MIN väg. Livet är komplicerat, men att älta skiten med intelligenta människor gör det bättre på något sätt. Vad vill du ha i julklapp Olle? Säger du en ny Aston Martin så kommer du att bli besviken, men ett par fina långkalsonger kan jag nog bjuda på…

 2. Optikern

  Jag är helt på din sida Rolf. Känner inte alls samma glädje inför julen längre.
  Har faktisk firat julen idag, mor, bror och syrran åker till Malaga över julen och jag stannar kvar. Så vi tog det idag istället. Bästa julen på fem år, i november 🙂
  Vi borde ses snart!

  • LappRoffe

   Familjen Optiker och familjen Dybban kommer att slaska hundrakronorsgrytor på verandan tillsammans med familjen Lapp. Om inte tidigare, så i maj. Vi har snackat om det länge nog, känns det som…

 3. antikrist

  Be Haggan köpa en sådan till dig så blir det nog en glad jul ändå för dig Lappjävel…:-)

  Aston Martin 177

  Snyggaste bilen som har gjorts tycker jag, kostar cirka 1.4 miljoner pund.
  Småpengar för alla pokerproffs med andra ord…

  • LappRoffe

   Den är faktiskt äckligt snygg. Påminner dessutom om min egen alltime favorit av samma märke. Den första Aston som Bond hade. DB6. Förmodligen samma pris på bägge rackarna. God förbannade Jul på dig antikrist, wherever you are…

 4. action

  Håller med 100%. Jul !!! Fy fan,använder sällan ordet HATA men julsatan avskyr o föraktar jag…redan i September hörde jag första gången ngn säga dom psykotiska orden:”det är ju snart jul”. Hela Sverige verkar vara i psykostilstånd år efter år…skit i det o glad påsk, eller btw glad dag ALLA dagar

 5. action

  Glömde,kul att hitta dina alster igen…din gamle lappfan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: