Perspektiv?

· Okategoriserade
Författare

Ångest? Panikångest? En ny trendsjukdom…

Efter femton plus år inom ”vården” kan jag nog få vara berättigad till en åsikt, tycker jag. Mina åsikter går dock sällan hand i hand med den åsikt som de ”styrande” har bestämt ska gälla. De styrande är oftast media och medias lakejer. Precis som inom vilken bransch som helst…

 

Jag ska faktiskt skita i att avhandla alla ”bokstavsdiagnoser” som numera får gratis amfetamin av Staten, eller alla ångesthäxor som får lyckopiller i form av narkotiska preparat som kallas Zoloft eller något annat generiskt. Knark är kul och lyckas man få det lagligt är det ännu roligare.  Punda på bara.

 

Jag tänkte snacka om lite andra grejer. Elbehandling t.ex.

Den enda effektiva behandling jag någonsin sett. Så här får man inte säga, utan ECT ska i allmänhetens ögon och öron vara en behandlingsmetod som hör till medeltiden. Den har väl varit förbjuden i femtio år?

 

Icke. Den förekommer fortfarande och är förbannat effektiv. Man håller bara käften om verksamheten. ”Vårdtagarna” håller käften också.

Elbehandlingen  användes tidigare in absurdum på alla slags psykiska åkommor, tills man upptäckte att den bara gav resultat på endogena depressioner.(inifrån kommande, inte skapade av omvärlden)

 

Att höra folk klaga över sina depressioner, sin ångest och allt jävla kränkande man anser sig utsatt för, bleknar totalt när man sett människor med RIKTIG ångest eller depression. Att träffa människor med siffror tatuerade på armen, får mig att inte ta folk som blivit trängda i Konsumkön och blivit ”kränkta” , på allvar. En människa som slutat äta och dricka p.g.a. depression, kan jag däremot ta på allvar. Siffrorna på armen också.

 

Det är en fantastisk behandlingsmetod. Elbehandlingen alltså.

Man rullar in en självdöende människa som gett upp allt.  Ett par dagar senare går hon själv ut från sjukhuset och tycker att livet är toppen.

Vad är oetiskt och hemskt? Att man inte vet vad som händer i hjärnan?

Att behandlingen ser brutal ut?

 

Jag har sett behandlingen och följt ”patienten” hela vägen till hemmet.

Man ”dödar objektet” innan strömmen slås på. Det görs med Curare. Pilgift från Amazonas. Det gör att alla muskler förlamas, även hjärtat. Andningen hålls igång med handpump. Elchocken ger en viss spasticitet, men inte alls så dramatisk som visas i filmer. Det oetiska ligger förmodligen i att man egentligen inte vet vad som händer i hjärnan. Men det fungerar.

 

Vart vill jag komma?

Jag anser att vissa saker ska få fungera utan att en massa skitnödiga politiker ska göra populistik av saker som de inte begriper. Det är ingen annan som begriper elbehandlingar heller.

Men det räddar livet på mellan trettio- och femtiotusen per år.

 

Låt det vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: