Jävla skitjugge.

· Okategoriserade
Författare

Vi skulle som vanligt träffas på Queen Anne vid Fridhemsplan. Vi brukade sitta där och försöka bräcka varandra i kunskaper om gammal musik. Oftast sket vi i bräckandet och bara drack och umgicks.  Det var en ganska okomplicerad tid. En tid som jag verkligen saknar ibland. Ibland inte.

Alla satt på Queen och jag skulle hämta min dåvarande dam på en krog några hundra meter därifrån. Det här var före mobiltelefonernas tid, vilket kan kännas overkligt för vissa läsare. Men jag lovar, Halo 4 är inte på riktigt heller. Masterchief är bara en fiktiv figur i ett TV-spel. Got the picture?

Masterchief hette Dragan Joksovitch och stod i dörren till krogen där jag skulle hämta min dam, Mia. Jag visste inte vem Jokso var eller vad han var. Jag skulle bara hämta Mia. Det sket sig.

Jag hann inte ens förklara för juggen att jag bara skulle hämta en dam, innan jag låg i rännstenen. Joksos brödspade till näve knuffade bara iväg mig. Jag blev skitförbannad. Den där jävla förvuxna idioten ska inte behandla mig så här. Jag frågade honom, varje gång dörren öppnades, vilken tid han slutade att jobba…

Jag satt och väntade, på ett kabelskåp, på att den där tvåmetersjuggen skulle våga sig ut på trottoaren. Då skulle jag ta den fan. Man jävlas inte med Lappen hur fan som helst.

Wågis hämtade mig tillbaka till Queen Anne och försökte förklara att jag aldrig skulle vinna en match mot Jokso. Jag dömde ut honom som mes. Alla kan falla, var mitt motto, och en jävla skitjugge ska inte tro att han klarar sig på storlek.

Något år senare blev Jokso avrättad på Solvalla. Av en liten finne som heter Janne.  Hur stor Jokso än var, så dog han där. Av en liten finne.

Juggarnas dominans i Stockholm föll som ett korthus efter Joksos död.

Helt andra gubbar tog över.

Ibland funderar jag. Hur mycket stryk hade jag egentligen fått om Jokso hade klivit ut på trottoaren?

Eller var det så att hans pungkulor var precis lika sårbara som alla andras?

Det vet vi inte.

Vi vet att vi satt på Queen Anne och kom överens om att det enda lergökssolot i någon rocklåt var den i ”Wild thing” , skriven av Chip Taylor och framförd av ”The Wild Ones” 1965.  Det var allt vi behövde veta.

Juggarna hade sina egna problem…

9 kommentarer

Comments RSS
 1. Olle

  jag var med vänner på en krog på Sveavägen vid ett tillfälle och försökte imponera med kommentaren;
  Spola farfar” till en brud som dejtade en I,min nuvarande ålder. Detta var typ 25 år sedan. ”farfar” gav mig mitt livs värsta stämpling och när jag skrek till så kom vakte? Jockso springande,. langade upp mig på axlarna och slängde ut mig på gatan. Jag protesterade, och skreeeeek,på polis…
  Jockso sa ”käfta,och svälj bajskorven om jag blandas I,så slutar du,i ambulans, FATTAR RU”
  Sen dess (1990 typ)har jag inte sett honom . Vilken,lättnad att han e borta

  • LappRoffe

   Underbart Olle. Vi har blivit förnerdrade av samma jugge. Han var Montenegrin förresten…

   • olle

    Har man inte fått stryk minst en gång av Jockso så finns man inte. En annan story som gick och kan vara en skröna var den om dom som vägrade betala notan då maten var skit varav Jockso kommit fram till bordet och sagt
    Grabbar det e lugnt med notan jag har betalt den så nu är ni skyldiga mig istället…
    Dom betalade…

   • LappRoffe

    Jokso var ganska skruvad. När Kungen besökte Alexandra på åttiotalet, hälsade Jokso med ett käckt tillrop…-Tjena kollega! Säpos följe var inte speciellt impade…

 2. Håkan

  Sanslöst kul å läsa det du skriver, nästan lika kul som att höra dig berätta alla storys live.

  Den här måste du skrivit efter det vi snackade på telefon i går, den va kul då och den va kul nu. Och när man läser Olle´s kommentar så blir det lite magi över alltihopa, men det är väl typiskt
  när det gäller dig antar jag 😉

  ”Gott omdöme kommer av erfarenhet-Erfarenhet kommer av dåligt omdöme”

  Ortsjöns RodelKlubb Hälsar så gott

  • LappRoffe

   Jag ligger i hård försäsongsträning Håkan. Trots den brutna fotleden ifjol, börjar jag få in vinklarna där framme. Om några år ska jag skaffa en kälke också.

 3. LappRoffe

  ”Har man inte fått stryk minst en gång av Jockso så finns man inte.”
  Ett understatement som jag kommer att använda mig av i dagligt tal. Man ska fan vara stolt över att ha fått stryk av Jokso. Åttiotalet var underbart.

 4. Håkan

  höghöjdsträningen… glöm för fan inte höghöjdsträningen
  upp med tv:n på övervåningen omedelbums

  • LappRoffe

   Jag ligger redan på taket med lapptoppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: