Vekhet.

· Okategoriserade
Författare

– Hårdhet Erki! Hårdhet är vad som skiljer männen från pojkarna! Framåt!

Kapten Florins ord ringer fortfarande i mina öron. Hårdhet.

 

Det är med sorg i hjärtat jag ser vekheten hos många av mina bekanta. De väljer att inte stöta sig med någon speciell konstellation som de tror att de kan ha nytta av. Antingen ekonomiskt eller karriärmässigt. De väljer sina ord med omsorg och skriver sällan vad de själva egentligen tycker.

Genom åren har jag sett hur många som helst av dessa ryggradslösa fejkare.

Mest tydligt har det varit när nätprofilen LappRoffe ska kommenteras eller omnämnas i någon skrift där skribenten använder sitt eget namn. Då måste man uttryckligen och upprepande påpeka att man ”minsann inte håller med LappRoffe om nästan något, men…”   Vekhet. Så jävla uppenbar vekhet.

Man vill inte stöta sig med någon konstellation som avskyr LappRoffe. Man går t.o.m. så långt att man låter bli att skriva om vissa faktiska händelser, för att en viss konstellation ansett att det är bäst att mörka.

 

Jag undrar ibland varför man skriver alls. De är väl bättre att inte ventilera sin egen uppenbara vekhet. En marionett styrd av politiskt korrekta trådar, inom det område där man själv figurerar. Eller VILL figurera.

 

Karriärer kan göras på många sätt. Det vanligaste sättet handlar oftast om förljugenhet och rövslickeri.

Två egenheter som jag själv avskyr och vilket jag oftast ventilerar. Det drar naturligtvis till sig hatare som känner sig träffade, men även ”medhållare” som inte vågar hålla med egentligen, men känner sig manade att göra det ändå, fast på ett sätt som övertydligt visar att man inte vill stöta sig med någon konstellation. Övertydlig vekhet.

 

Kapten Florin hade skickat hem er…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: